תמונת AVI׃ mako
דג פרידה לצד מנגו, תרד ופטריות
צבעו אדמדם, בשרו עסיסי והוא מחכה לכם לצד סלט מרענן וצבועני
סימה איפרגן ואליהב שאשון | מאסטר שף
| פורסם 07/09/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
2 נתחי פילה פרידה אדומה
מלח
פלפל
מיץ מלימון אחד
שמן זית
3 כפות חמאה
8 יחידות פטריות פורטבלו
כוס וחצי יין לבן
2 שייני שום קצוצות
כף סוכר
רצועות ממנגו אחד
עלי תרד טריים (להגשה)
אופן ההכנה:
1 מתבלים את הדג ממצד הבשר, מניחים על מחבת חמה על הצד של העור, סוגרים עם מכסה ומורידים את עוצמת האש לבינונית עד 10-15 דק'.
2 בינתיים כשהדג על הגז ממיסים במחבת נוספת 2 כפות חמאה ומקפיצים את הפטריות עם השום, מלח ופלפל.
3 במחבת נוספת מצמצמים יין לבן. לאחר שהיין מצומצם לחלוטין מוסיפים כף חמאה כף סוכר ורצועות של מנגו. מטגנים כ-2 דק.
4 מאחדים את הפטריות ורוטב היין ומגישים עם עלי תרד טריים.