אוכל
תמונת AVI׃ mako

דג פרידה לצד מנגו, תרד ופטריות

צבעו אדמדם, בשרו עסיסי והוא מחכה לכם לצד סלט מרענן וצבועני

סימה איפרגן ואליהב שאשון | מאסטר שף | פורסם 07/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 נתחי פילה פרידה אדומה

מלח

פלפל

מיץ מלימון אחד

שמן זית

3 כפות חמאה

8 יחידות פטריות פורטבלו

כוס וחצי יין לבן

2 שייני שום קצוצות

כף סוכר

רצועות ממנגו אחד

עלי תרד טריים (להגשה)

אופן ההכנה:

1 מתבלים את הדג ממצד הבשר, מניחים על מחבת חמה על הצד של העור, סוגרים עם מכסה ומורידים את עוצמת האש לבינונית עד 10-15 דק'.

2 בינתיים כשהדג על הגז ממיסים במחבת נוספת 2 כפות חמאה ומקפיצים את הפטריות עם השום, מלח ופלפל.

3 במחבת נוספת מצמצמים יין לבן. לאחר שהיין מצומצם לחלוטין מוסיפים כף חמאה כף סוכר ורצועות של מנגו. מטגנים כ-2 דק.

4 מאחדים את הפטריות ורוטב היין ומגישים עם עלי תרד טריים.