אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

המנה הירוקה של מסעדת ריבר

מנת נודלס אסייתית עם כל הירוקים שתוכלו לדמיין: בצל ירוק, כרישה וברוקולי ברוטב בזיליקום וקארי ירוק

| מסעדת ריבר - מטבח אסייתי-ישראלי | פורסם 02/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

270 גרם נודלס מוכן
שמן
ג'ינג'ר שום
זוקיני
כרישה
בצל ירוק
ברוקולי ושעועית
עלי בייבי בוקצ'וי

לרוטב

חופן גדול של ריחן (בזיליקום)
חצי חופן של כוסברה
חצי חופן מנטה / נענע
1 כף ג'ינג'ר קלוף חתוך
2 כפות שורש למון גרס קצוץ
1 כפית שום
חצי כפית גרם מלח
שליש כפית קארי ירוק
3 כוסות ציר עוף
1 קופסת שימורים קטנה קרם קוקוס

אופן ההכנה:

1 להכנת הרוטב: מרתיחים סיר עם 2 ליטר מים. כשהמים מגיעים לרתיחה חולטים את הריחן, הכוסברה והנענע למשך 20 שניות ואז מעבירים למי קרח לצינון.

2 שמים את כל השאר המרכיבים  בבלנדר וטוחנים דק דק, טועמים ומשפרים את הטעם. אפשר להוסיף או להוריד קארי לפי הצורך והטעם האישי. שומרים בקירור.

3 להכנת המנה: מחממים בווק שמן ומוסיפים ג'ינג'ר, שום, זוקיני, כרישה, בצל ירוק גס, ברוקולי, ושעועית לטיגון עדין. מוסיפים 2.5 מצקות קטנות של הרוטב ומערבבים.

4 מוסיפים את הנודלס לווק ומקפיצים. לאחר שהרוטב נספג בנודלס סוגרים את האש מוסיפים עלי בייבי בוקצ'וי ומקפיצים.