המנה הירוקה של מסעדת ריבר
מנת נודלס אסייתית עם כל הירוקים שתוכלו לדמיין: בצל ירוק, כרישה וברוקולי ברוטב בזיליקום וקארי ירוק
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
270 גרם נודלס מוכן
שמן
ג'ינג'ר שום
זוקיני
כרישה
בצל ירוק
ברוקולי ושעועית
עלי בייבי בוקצ'וי
לרוטב
חופן גדול של ריחן (בזיליקום)
חצי חופן של כוסברה
חצי חופן מנטה / נענע
1 כף ג'ינג'ר קלוף חתוך
2 כפות שורש למון גרס קצוץ
1 כפית שום
חצי כפית גרם מלח
שליש כפית קארי ירוק
3 כוסות ציר עוף
1 קופסת שימורים קטנה קרם קוקוס
אופן ההכנה:
1 להכנת הרוטב: מרתיחים סיר עם 2 ליטר מים. כשהמים מגיעים לרתיחה חולטים את הריחן, הכוסברה והנענע למשך 20 שניות ואז מעבירים למי קרח לצינון.
2 שמים את כל השאר המרכיבים בבלנדר וטוחנים דק דק, טועמים ומשפרים את הטעם. אפשר להוסיף או להוריד קארי לפי הצורך והטעם האישי. שומרים בקירור.
3 להכנת המנה: מחממים בווק שמן ומוסיפים ג'ינג'ר, שום, זוקיני, כרישה, בצל ירוק גס, ברוקולי, ושעועית לטיגון עדין. מוסיפים 2.5 מצקות קטנות של הרוטב ומערבבים.
4 מוסיפים את הנודלס לווק ומקפיצים. לאחר שהרוטב נספג בנודלס סוגרים את האש מוסיפים עלי בייבי בוקצ'וי ומקפיצים.