צילום׃ istockphoto
תמרים ממולאים
ממולא לא שגרתי, מהיר הכנה וטעים ביותר
| גלריית המומחים
| פורסם 04/02/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
35 תמרים ללא חרצנים מזן חיאני-תמר לח כ-1 קג'
300 גר' בשר עוף טחון
1 ביצה
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור טחון
שמן זית לטיגון
לרוטב
¾ כוס מיץ לימון טבעי
¾ כוס מים פושרים
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הבשר עם התבלינים והביצה. ממלאים את התמרים בבשר (כפית לכל תמר).
2 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את התמרים הממולאים טיגון קצר משני הצדדים, עד שהבשר משחים קלות. מוציאים את התמרים המטוגנים ומניחים בסיר שיכיל אותם בנוחיות.
3 להכנת הרוטב מערבבים מיץ לימון, מים, אבקת מרק וסוכר. שופכים על התמרים ומבשלים כשעה על אש נמוכה בסיר מכוסה עד שהרוטב מצטמצם והופך להיות מעט סמיך.