אוכל
צילום׃ istockphoto

תמרים ממולאים

ממולא לא שגרתי, מהיר הכנה וטעים ביותר

| גלריית המומחים | פורסם 04/02/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

35 תמרים ללא חרצנים מזן חיאני-תמר לח כ-1 קג'
300 גר' בשר עוף טחון
1 ביצה
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור טחון
שמן זית לטיגון

לרוטב

¾ כוס מיץ לימון טבעי
¾ כוס מים פושרים
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הבשר עם התבלינים והביצה. ממלאים את התמרים בבשר (כפית לכל תמר).

2 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את התמרים הממולאים טיגון קצר משני הצדדים, עד שהבשר משחים קלות. מוציאים את התמרים המטוגנים ומניחים בסיר שיכיל אותם בנוחיות.

3 להכנת הרוטב מערבבים מיץ לימון, מים, אבקת מרק וסוכר. שופכים על התמרים ומבשלים כשעה על אש נמוכה בסיר מכוסה עד שהרוטב מצטמצם והופך להיות מעט סמיך.