אוכל
צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב

חמין אקספרס

חמין מהיר עם מעט מרכיבים, קצר בזמן בישול וטעים פחד. עם עוף, גריסים ותפוחי אדמה

מוטי בר און | אוכל מכל הלב | פורסם 23/03/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 213 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

8 ירכי עוף

4 שוקי עוף

תפוחי אדמה

1 כוס גריסים

3 בצלים גדולים

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

3 כפות אבקת מרק בצל

אופן ההכנה:

1 משרים את הגריסים במים ובינתים מטגנים את הבצלים הקצוצים במעט שמן בסיר החמין, עד השחמה. מורידים את הסיר מהאש.

2 מסדרים את תפוחי האדמה השלמים הקלופים בתחתית הסיר, על הבצל המטוגן.

3 מסננים את הגריסים ממי ההשריה ומפזרים אותם מעל תפוחי האדמה.

4 מתבלים את תפוחי האדמה והגריסים במלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה. מפזרים מעל את אבקת מרק הבצל.

5 מניחים מעל את חלקי העוף שתיבלנו בנפרד עם מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.

6 דוחסים את חלקי העוף כלפי מטה ויוצקים מים חמים עד כמעט כיסוי. חלקי העוף אמורים לבלוט מעט מעל הנוזל. יש להמנע מעודף נוזלים.

7 מחזירים את הסיר לכיריים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה.

8 מעבירים לתנור למשך 4 שעות. שעתיים ראשונות בחום של 180 מעלות , שעתיים אחרונות בחום של 120-140 מעלות. מברישים מדי פעם את העוף בנוזלים שמסביבו.

9 לאחר 4 שעות הנוזלים כמעט נעלמים לאחר שנספגו בגריסים. התבשיל מתקבל בצבע חום יפה של חמין, נימוח וטעים.