צילום׃ jupiter images
פלפל שושקה ממולא בגבינת ריקוטה
פלפל ממולא גבינות ועשבי תיבול ברוטב זיתים מעולה
רובי פורטנוי | קייטרינג פרי הארץ
| פורסם 26/05/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
4 יחידות פלפל שושקה
300 גרם גבינת ריקוטה הכי טרייה שאפשר
חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים
1 כפית זרעי כוסברה גרוסים
1 שן שום כתושה
מלח, פלפל
לרוטב
1 כוס זיתי קלמטה מגולענים
שלושת רבעי כוס שמן זית מעולה
1 כפית תימין קצוץ
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הפלפלים בשמן עמוק כ-4 דקות. מעבירים לשקית ניילון, סוגרים היטב ומניחים כ-5 דקות וקולפים. 2. מערבבים את גבינת הריקוטה עם הבזיליקום הקצוץ, זרעי הכוסברה, השום, הפלפל והמלח. 3. מעבירים את הגבינה לשק זילוף. 4. יוצרים פתח במרכז הפלפל ומזלפים לתוכו את הגבינה. 5. מחממים מחבת פסים כבדה, משמנים מעט ומניחים את הפלפל. צורבים בעדינות ב-2-3 דקות מכל צד. 6. בנפרד טוחנים בבלנדר את חומרי הרוטב, יוצקים את הרוטב לצלחת ההגשה, מניחים את הפלפלים על הרוטב ומגישים מיד.