פרסבורגר פרג
הפרסבורגר אומנם עשוי מבצק שמרים, אבל זמן ההתפחה הקצר מייצר רולדת שמרים שמזכירה מעט במרקמה בצק פריך. הבצק אינו תופח הרבה, וזה בסדר. אם נראה לכם מסובך - יש בפנים גם סרטון שיוכיח לכם שגם אתם יכולים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
בצק לרולדה אחת גדולה או 2 בינוניות:
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
רבע כוס (30 גרם) אבקת סוכר (או 50 גרם סוכר לבן)
חצי כף שמרים יבשים
קורט מלח
80 גרם חמאה רכה
ביצה גדולה
חצי כפית תמצית וניל
חצי כפית גרידת לימון
3-4 כפות חלב
למלית:
חצי כוס (120 מ"ל) חלב
40 גרם חמאה
שליש כוס (65 גרם) סוכר לבן
2 כפות דבש
רבע כוס אגוזים קצוצים או אבקת שקדים
150 גרם פרג טחון טרי
3-4 כפות ממרח תמרים (לא חובה)
להברשה:
חלמון ביצה
אופן ההכנה:
1 הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, אבקת סוכר, שמרים ומלח. מוסיפים חמאה, ביצה, וניל וגרידת לימון, ואז את החלב, תוך כדי לישה, בכל פעם כף אחת עד שלא צריך יותר.
2 לשים 6-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד, חלק, מעט רך ולא יבש.
3 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ושמים במקרר למנוחה של שעה.
4 מכינים את המלית: מביאים לרתיחה בסיר קטן חלב, חמאה, סוכר ודבש. כשהסוכר נמס מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את השקדים והפרג. מערבבים עד לאיחוד, מסירים מהאש ומצננים.
5 כשהבלילה קרה מוסיפים פנימה את ממרח התמרים ומערבבים.
6 מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח למלבן דק. מורחים את מלית הפרג על החצי השמאלי של הבצק ומשאירים שוליים קטנים מהצד ושוליים גדולים יותר מלמעלה ומלמטה. חורצים חריצים אלכסוניים בחצי הימני של הבצק, לא עד הסוף (ראו בסרטון), מקפלים את שאריות הבצק מלמעלה ומלמטה על המלית ומגלגלים, כך שדוגמת החריצים תפנה למעלה.
7 מניחים את הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בחלמון. מניחים להתפחה חוזרת של כשעה.
8 מחממים תנור ל-170 מעלות ומברישים שוב את הרולדות בחלמון.
9 אופים 25-30 דקות.
** כשהרולדות יוצאות מהתנור אפשר לקשט אותן בסירופ סוכר או באבקת סוכר.