אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

אטריות אורז וירקות מוקפצים

מתכון למוקפץ צמחוני קל ומהיר. מנה של 20 שקלים ו-20 דקות

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 12/07/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1/2 שקית מקלוני אורז
1 כף שמן קנולה
1 גזר
1/4 ראש כרוב אדום
1 כף שומשום
1 כף סויה
קורט ג'ינג'ר טחון/מגורד
1 גבעול בצל ירוק

להגשה

רוטב סויה

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הגזר לגפרורים ואת הכרוב לרצועות דקות. 2. בסיר גדול מרתיחים מים שמגיעים עד ל-3/4 מגובהו, עם קורט מלח. במקביל, מחממים את שמן הקנולה במחבת ומוסיפים אליו את הירקות הקצוצים. 3. מקפיצים את הירקות 3 דקות ומוסיפים את הסויה, השומשום והג'ינג'ר. 4. כשהמים רותחים, מוסיפים לסיר את האטריות ומבשלים במשך דקה אחת בלבד. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד. 5. קוצצים את הבצל הירוק. 6. מסדרים על צלחת הגשה את האטריות והירקות המוקפצים, ומפזרים מעל את הבצל הירוק. אפשר להוסיף רוטב סויה לפי הטעם.