אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

גלידוניות פררו רושה ביתיות

גלידה בחורף זה פינוק שלא מעט אנשים מתחברים אליו, ועכשיו נראה לנו שמצאנו את הנוסחה שתכבוש גם את כל האחרים: גלידוניות עגולות וגדולות, ממולאות בגלידה לפי טעמכם ועם ציפוי שוקולד מתפצפץ שעושה קרנבל בפה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 25/12/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 103 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

למילוי:

חצי מכל גלידה, בכל טעם שאוהבים

3 כדורי פררו רושה

חצי כוס ביסקוויטים טחונים

לציפוי:

75 גרם שוקולד חלב, קצוץ

75 גרם שוקולד מריר, קצוץ

1-2 כפות שמן

35 גרם (שליש כוס) שקדים מולבנים גרוסים או אגוזים גרוסים

אופן ההכנה:

1 ממלאים את הגלידה בשקעים של תבנית חצי כדור בקוטר 5-6 ס"מ עד שפתם. יוצרים בכל כדור שקע עמוק ועגול בעזרת כפית ונועצים כדורי פררו רושה בחצי מהשקעים. מקפיאים למשך שעתיים-שלוש או עד שהגלידה יציבה לחלוטין.

2 שופכים את הביסקוויטים הטחונים לקערה קטנה, ומרכיבים את הבונבונים בזריזות: מחלצים בכל פעם חצי כדור גלידה עם חור במרכז, מניחים מיד על גבי חצי כדור ממולא בפררו רושה ומגלגלים בביסקוויטים עד לציפוי מוחלט. אם הגלידה מתרככת מאוד במהלך העבודה מקפיאים להתייצבות.

3 מסדרים את הכדורים על תבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים לכמה שעות עד לילה, להתייצבות מלאה (ככל שהכדורים יהיו קפואים יותר, תהליך הציפוי יהיה קל יותר).

4 ממיסים יחד על בן מארי את שני סוגי השוקולד עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים שמן ושקדים או אגוזים ומערבבים. מעבירים את הציפוי לקערה קטנה ומצננים מעט עד שהתערובת כמעט אינה חמה למגע אך עדיין נוזלית.

5 מוציאים בכל פעם כדור גלידה מהמקפיא, מניחים בקערית הציפוי ומגלגלים כך שיצופה מכל הצדדים (אפשר להיעזר במזלג). מעבירים להקפאה קצרה להתייצבות. שומרים את הכדורים במקפיא בקופסה אטומה.

* לקבלת מראה של פררו רושה, ניתן לעטוף את הכדורים רגע לפני ההגשה בנייר עטיפה מוזהב, ולהניח במנז'טים כהים.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות