אוכל
צילום׃ nilgun bostanci, Istock

דג דניס בגריל, שיפודי אנטיפסטי וסלט שעועית הולנדית

דג עסיסי על הגריל בתוספת צבעונית של ירקות צלויים וסלט שעועית מרענן

אוהד זוסמן | מאסטר שף | פורסם 27/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

4 דגי דניס

חצי כוס שמן זית

מיץ מחצי לימון

4 שיני שום מגוררות

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

2 כפות עלי תימין

2 כפות עלי רוזמרין

לשיפודי הירקות

בצל גדול

פטריות שמפיניון

עגבניות שרי

גמבה

חציל

חצי כוס שמן זית

3 כפות מלח

2 כפות פפריקה

2 כפות אורגנו מיובש

לסלט השעועית

שעועית הולדנית

שמן זית

לימון

רוטב סויה

שום

מלח פלפל

אופן ההכנה:

1 מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על הדגים. מעסים את הדגים עם הרוטב עשרים דקות לפני הצלייה.

2 צולים את הדג בין 12 דקות לרבע שעה (תלוי בגודל הדג).

3 חותכים את הבצל, הגמבה והחציל לקוביות גדולות ושמים בקערה. מוסיפים את העגבניות, הפטריות והרוטב ומערבבים.

4 משפדים את את קוביות החציל וצולים כ-5 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים וצולים עשר דקות נוספות.

5 מבשלים את השעועית עד לרכות תוך שהיא שומרת על קריספיות. ניתן לצלות אותה למשך דקה על הגריל.

6 מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על השעועית. ניתן להוסיף שומשום וגפרורי שקדים קלויים.