דג דניס בגריל, שיפודי אנטיפסטי וסלט שעועית הולנדית
דג עסיסי על הגריל בתוספת צבעונית של ירקות צלויים וסלט שעועית מרענן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
4 דגי דניס
חצי כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
4 שיני שום מגוררות
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות עלי תימין
2 כפות עלי רוזמרין
לשיפודי הירקות
בצל גדול
פטריות שמפיניון
עגבניות שרי
גמבה
חציל
חצי כוס שמן זית
3 כפות מלח
2 כפות פפריקה
2 כפות אורגנו מיובש
לסלט השעועית
שעועית הולדנית
שמן זית
לימון
רוטב סויה
שום
מלח פלפל
אופן ההכנה:
1 מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על הדגים. מעסים את הדגים עם הרוטב עשרים דקות לפני הצלייה.
2 צולים את הדג בין 12 דקות לרבע שעה (תלוי בגודל הדג).
3 חותכים את הבצל, הגמבה והחציל לקוביות גדולות ושמים בקערה. מוסיפים את העגבניות, הפטריות והרוטב ומערבבים.
4 משפדים את את קוביות החציל וצולים כ-5 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים וצולים עשר דקות נוספות.
5 מבשלים את השעועית עד לרכות תוך שהיא שומרת על קריספיות. ניתן לצלות אותה למשך דקה על הגריל.
6 מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על השעועית. ניתן להוסיף שומשום וגפרורי שקדים קלויים.