בצל מטוגן שלם
מנת פתיחה אמריקאית קלאסית, שמרגע שתטעמו לא תוכלו לשכוח: בצל שלם מטוגן בבלילה, שנפתח למעין פרח שכולו טעם טוב. תולשים חתיכה, טובלים ברוטב ומתעלפים מהנאה. המתכון המיתולוגי של מסעדת אאוטבק סטייקהאוס
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות -
מרכיבים (4 מנות):
4 בצלים
שמן לטיגון עמוק
לבלילה:
שליש כוס קורנפלור
כוס וחצי קמח
2 שיני שום כתושות
2 כפיות פפריקה, מתוקה או חריפה
כפית מלח
כפית פלפל שחור
700 מ"ל בירה
לתערובת הקמח:
2 כוסות קמח
2 כפיות פפריקה, מתוקה או חריפה
2 כפיות אבקת שום
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית פלפל צ'ילי
לרוטב:
חצי כוס מיונז
2 כפיות קטשופ
2 כפיות חזרת
רבע כפית מלח
שמינית כפית אורגנו יבש
קורט פלפל שחור
קורט פלפל צ'ילי
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי תערובת הקמח.
2 מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל המרכיבים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (ואפשר גם לילה שלם).
3 מכינים את הבלילה: מערבבים היטב את הקורנפלור והקמח עם התבלינים. מוסיפים את הבירה ומערבבים היטב.
4 מעמידים את הבצל וחותכים ממנו את שני הס"מ העליונים. מקלפים את הבצל כולו.
5 חותכים את הבצל ל-12-16 פלחים - אבל לא עד הסוף, כדי שכל הפלחים יישארו מחוברים מלמטה.
6 מסירים מליבת הבצל כ-2 ס"מ של עלים פנימיים, כדי לפנות מקום לקערונת של הרוטב. בשלב הזה אפשר להעביר את הבצל השלם לקערת מים קרים לכמה שעות, כדי לעזור לו "להיפתח". השלב הזה הוא לא חובה, ואם עושים אותו חשוב מאוד לנגב את הבצל היטב לפני הטיגון.
7 טובלים את הבצל בקמח המתובל ומנערים בעדינות כדי להסיר את עודפי הקמח (אפשרות נוספת היא להכניס את הבצל ואת הקמח המתובל לשקית, ולנער טוב טוב, עד שכל הבצל מצופה). מעבירים לבלילה, ומרווחים מעט את עלי הבצל כדי שיצופו טוב טוב בבלילה.
8 מעבירים את הבצל לשמן החם (רצוי בתוך סלסילת טיגון, אבל לא חובה) ומטגנים כדקה וחצי. הופכים בזהירות ומטגנים עוד דקה וחצי, עד להזהבה. מייבשים בנייר מגבת, מניחים במרכז הבצל קערה קטנה עם רוטב ומגישים.
מבולבלים? הנה, זה יעזור לכם:
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!