עוגת שוקולד עם קרמל ופקאן
עוגת שוקולד עשירה ומתוקה, ספוגה ברוטב קרמל חם. כבר אמרנו שהיא בלי קמח? לא טעמתם קינוח אמיתי עד שלא ניסיתם אותה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית בקוטר 24 ס"מ
לעוגה:
100 גרם חמאה
350 גרם שוקולד מריר (לפחות 56% מוצקי קקאו)
6 ביצים, מופרדות
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
קורט מלח
1 כף ליקר קפה
לקרמל:
1 כוס (200 גרם) סוכר
3 כפות (45 מ"ל) מים
3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה
קורט מלח
2 כפות (30 מ"ל) ליקר קפה
לעיטור:
1/3 כוס חצאי פקאן
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
2 להכנת העוגה: בקערת זכוכית גדולה מניחים יחד את השוקולד והחמאה וממסים במיקרוגל. מערבבים היטב ומצננים מעט.
2 מקציפים במיקסר את החלמונים במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הסוכר (75 גרם) וממשיכים להקציף עוד 4-5 דקות נוספות, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. מוסיפים את הליקר ומקציפים עד להטמעה. מעבירים את קצף החלמונים לקערה עם תערובת השוקולד ומקפלים היטב.
3 שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר. מניחים בה את החלבונים ומקציפים במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את יתר כמות הסוכר (75 גרם). מקציפים עד לקבלת קצף רך אך יציב. מקפלים כשליש מקצף החלבונים לקערת השוקולד, לאחר מכן מוסיפים את יתר הכמות ומקפלים רק עד להטמעה. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים כ-30 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים.
4 בזמן שהעוגה מתקררת מעט מכינים את הקרמל. במהלך הקירור, העוגה תשקע מעט וייווצר בה שקע.
5 להכנת הקרמל: במחבת כבדה מניחים את הסוכר ומוסיפים את המים. מבשלים על גבי להבה בינונית, מערבבים מידי פעם עם כף עץ, עד שהסוכר מתמוסס כולו ומקבל גוון ענברי (נזהרים שלא לבשל יתר על המידה על מנת שלא לקבל קרמל שרוף). מוסיפים פנימה את המלח ואת השמנת המתוקה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד 3-4 דקות נוספות תוך כדי ערבול, עד שהקרמל מסמיך. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את ליקר הקפה, מערבבים היטב ומצננים מעט.
6 כשהקרמל עדיין חם, יוצקים אותו לתוך השקע שנוצר בעוגה. מקשטים בחצאי הפקאן, מצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור למשך כשעתיים-שלוש.
העוגה נשמרת בקירור עוד 4 ימים נוספים.
* מבוסס על מתכון מתוך הספר Sticky, Chewy, Messy, Gooey.
* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!