פיצה אנטי פסטי
פיצה ביתית מושלמת עם ירקות קלויים במוצרלה ופרמזן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לבצק
1 ק"ג קמח
600 גרם מים
10 גרם שמרים יבשים
כפית מלח
40 מל שמן זית
לרוטב
קופסת עגבניות קלופות
שן שום
חצי כפית מלח
מעט אורגנו
תוספות לפיצה
פרוסות מוצרלה
פרוסות שום טרי
מעט מלח ים ופלפל שחור גרוס
פרוסות זוקיני פרוס דק
קוביות חציל קלוי
רצועות פלפל קלוי
פרמזן מגורד
מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון עם וו לישה במהירות בינונית, עד שנוצר גוש בצק חלק ואחיד.
2 יוצרים כדורים במשקל 200 גרם (כ8 בצקים מכל המסה)
3 מניחים בתבנית מכוסה עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
4 מרסקים שן שום, 1/2 כפית מלח, מעט אורגנו טרי ומוסיפים לעגבניות הקלופות. מערבבים עד לקבלת רוטב חלק.
5 מחממים תנור אפיה למקסימום הניתן, עדיף לשים אבן שמוט בתחתית התנור.
6 לאחר ההתפחה פותחים את הכדורים לעיגולים בקוטר הרצוי באמצעות מערוך ומניחים בתבנית מעט משומנת (שמן זית).
7 במרכז הבצק מוזגים רוטב עגבניות במרכז ובתנועות סיבוביות מורחים עד לשוליים.
8 מקשטים את הפיצה עם כל התוספות.
9 מכניסים לתנור עד שהשוליים משחימים. מוציאים ומפזרים מעט פטרוזילה קצוצה.