צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
מרק שום
צאו מהשבלונה והכינו את המרק האיטלקי הפשוט מושלם הזה
רוני מנדלמן | טעימא
| פורסם 22/11/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
100 גרם חמאה
250 גרם שום קצוץ
150 גרם קמח רגיל
2 ליטר חלב
6 חלמונים
מלח
פלפל
50 גרם פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר על אש בינונית וממיסים בו את החמאה. מוסיפים את השום ומטגנים אותו כמה דקות, עד שהוא מתרכך, אך לא משנה את צבעו (אחרת הוא הופך מריר). מוסיפים בבת אחת את הקמח וטורפים היטב.
2 מוסיפים חלב לתערובת תוך כדי בחישה, ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל.
3 מעבירים את התערובת דרך מסננת לקערה, ומוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי בחישה עד שהם נעלמים.
4 לפני ההגשה מחלקים את המרק לקערות, מפזרים פרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכמה דקות, עד שהגבינה נמסה.