אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מרק שום

צאו מהשבלונה והכינו את המרק האיטלקי הפשוט מושלם הזה

רוני מנדלמן | טעימא | פורסם 22/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

100 גרם חמאה

250 גרם שום קצוץ

150 גרם קמח רגיל

2 ליטר חלב

6 חלמונים

מלח

פלפל

50 גרם פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר על אש בינונית וממיסים בו את החמאה. מוסיפים את השום ומטגנים אותו כמה דקות, עד שהוא מתרכך, אך לא משנה את צבעו (אחרת הוא הופך מריר). מוסיפים בבת אחת את הקמח וטורפים היטב.

2 מוסיפים חלב לתערובת תוך כדי בחישה, ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל.

3 מעבירים את התערובת דרך מסננת לקערה, ומוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי בחישה עד שהם נעלמים.

4 לפני ההגשה מחלקים את המרק לקערות, מפזרים פרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכמה דקות, עד שהגבינה נמסה.