אוכל

סלט עוף ומנגו

כל כך מרענן וצבעוני. פשוט תענוג

עמנואל רוזנצוייג | mako אוכל | פורסם 27/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 חזות עוף חצויים לאורך (לא שניצל דק)

מלח ופלפל שחור ומעט שמן זית לצליית חזה העוף

3 אבוקדו

שני מנגו גדולים

עלי מנטה (אפשר גם נענע) מ-10 גבעולים

1/2 כוס חמוציות מיובשות

7 כפות שמן זית

3 כפות מיץ ליים או מיץ לימון

1 שן שום כתושה

2 סנטימטר שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק מאד

כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס

עלי חסה שטופים ופריכים בכמות שתאפשר הכנת מצע לכל צלחת הגשה

אופן ההכנה:

1 מורחים את חזה העוף בשמן זית, ממליחים ומפלפלים.

2 צולים את חזה העוף על גריל או על מחבת פסים, כ-4 דקות מכל צד.

3 חותכים את חזה העוף הצלוי לקוביות גדולות.

4 מכניסים את מיץ הלימון לקערה קטנה ומוסיפים את השום הכתוש, הג'ינג'ר הקצוץ ומלח ופלפל. מערבבים היטב.

5 מוסיפים בהדרגה את שמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה.

6 קולפים את האבוקדו וחותכים לקוביות. קולפים את המנגו וחותכים לקוביות גדולות.

7 בקערה גדולה מערבבים עם הידיים, בעדינות, את קוביות העוף, האבוקדו, המנגו, הנענע או מנטה, החמוציות ו-3/4 מהרוטב.

8 מסדרים על צלחות הגשה את עלי החסה ועליהם עורמים כמות נדיבה של הסלט.

מטפטפים מעט מרוטב הויניגרט שנשאר ומגישים.