עוגיות פלורנטין על מקל
לא מאמינים שעוגיית הויטראז' החגיגית הזאת יכולה לצאת מהתנור שלכם? כנראה שעוד לא קראתם את המתכון - פשוט, כייפי ולא מסובך, אבל התוצאה: מרשימה, חגיגית ומתוקה. עוגיות פלורנטין נהדרות, שתכל'ס - לא חייבות מק
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לויטראז':
50 גרם גלוקוזה
50 גרם סוכר חום
50 גרם חמאה
35 גרם שקד פרוס
10 גרם פולי קקאו גרוס
לעוגיות נוגטין:
210 גרם חמאה רכה (רצוי להוציא את החמאה כחצי שעה לפני הזמן)
85 גרם אבקת סוכר
1 גרם מלח
1 גרם אבקת וניל
32 גרם חלבון
235 גרם קמח
15 גרם קקאו
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הויטראז': מבשלים עד בעבוע את הגלוקוזה, הסוכר והחמאה.
2 מוסיפים את השקדים ופולי קקאו גרוס. מערבבים היטב ומקררים.
3 מניחים כמות קטנה במרכז כל עוגייה.
4 מכינים עוגיות נוגטין: מערבבים את החמאה במיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים את אבקת הסוכר, המלח והווניל, מוסיפים את החלבון ומערבבים ולבסוף את הקמח והקקאו (החיבור של הסוכר, חלבון וקמח צריך להיות מהיר).
5 להרכבה: מזלפים עם צנתר סולתן המיוחד על גבי משטח סילפט. ממלאים בכמות קטנה של ויטראז' במרכז כל עוגיה.
6 מניחים מקל של סוכריה על מקל לכל עוגיה בעדינות.
7 אופים בחום של 160 מעלות כ-14 דקות.