אוכל
צילום׃ דרור עינב, כולם אופים עכשיו

עוגיות פלורנטין על מקל

לא מאמינים שעוגיית הויטראז' החגיגית הזאת יכולה לצאת מהתנור שלכם? כנראה שעוד לא קראתם את המתכון - פשוט, כייפי ולא מסובך, אבל התוצאה: מרשימה, חגיגית ומתוקה. עוגיות פלורנטין נהדרות, שתכל'ס - לא חייבות מק

ערן שוורצברד | כולם אופים עכשיו | פורסם 09/05/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לויטראז':

50 גרם גלוקוזה

50 גרם סוכר חום

50 גרם חמאה

35 גרם שקד פרוס

10 גרם פולי קקאו גרוס

לעוגיות נוגטין:

210 גרם חמאה רכה (רצוי להוציא את החמאה כחצי שעה לפני הזמן)

85 גרם אבקת סוכר

1 גרם מלח

1 גרם אבקת וניל

32 גרם חלבון

235 גרם קמח

15 גרם קקאו

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הויטראז': מבשלים עד בעבוע את הגלוקוזה, הסוכר והחמאה.

2 מוסיפים את השקדים ופולי קקאו גרוס. מערבבים היטב ומקררים.

3 מניחים כמות קטנה במרכז כל עוגייה.

4 מכינים עוגיות נוגטין: מערבבים את החמאה במיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים את אבקת הסוכר, המלח והווניל, מוסיפים את החלבון ומערבבים ולבסוף את הקמח והקקאו (החיבור של הסוכר, חלבון וקמח צריך להיות מהיר).

5 להרכבה: מזלפים עם צנתר סולתן המיוחד על גבי משטח סילפט. ממלאים בכמות קטנה של ויטראז' במרכז כל עוגיה.

6 מניחים מקל של סוכריה על מקל לכל עוגיה בעדינות.

7 אופים בחום של 160 מעלות כ-14 דקות.

לכל מתכוני כולם אופים עכשיו