אוכל
צילום׃ יחסי ציבור

קסטה שוקולד טבעונית

לא באמת חשבתם שניתן לכם לצלוח את היום הזה בלי איזה קינוח צונן ומשובב רוח, נכון? אז הנה הן: קסטות טבעוניות למהדרין, עם עוגיות שוקולד וגלידת שוקולד שתבוא איתן בול טוב. ותודה לפטיסרי Seeds הטבעוני

יחסי ציבור | SEEDS - פטיסרי טבעוני | פורסם 26/06/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לעוגיות:

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

200 גרם (כוס) שמן קוקוס מומס אך לא חם

50 גרם (רבע כוס) שמן קנולה

100 גרם (חצי כוס) מחית תפוח עץ טבעית לא ממותקת

40 גרם (4 כפות) קקאו

200 גרם (כוס ושליש) קמח לבן

5 גרם (חצי כף) אבקת אפייה

לגלידה:

2 פחיות קרם קוקוס (17% שומן ומעלה), לאחר לילה במקרר

300 גרם שוקולד מריר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר, השמנים, מחית התפוחים והקקאו. ממשיכים לערבל כ-10 דקות על מהירות בינונית עד לקבלת מרקם אוורירי ותפוח.

2 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים במהירות נמוכה עד שהקמח נטמע לחלוטין בתערובת.

3 מחממים תנור ל-160 מעלות.

4 מעבירים את התערובת לשק זילוף עם פתח צר, ומזלפים בעזרת רינג בקוטר 5-4 ס"מ 30 עיגולים דקים.

5 אופים את העוגיות כ-15 דקות.

6 בינתיים מכינים את הגלידה: מוציאים את פחיות הקרם קוקוס מהמקרר, הופכים אותן על ראשן ופותחים מהצד התחתון. שופכים את הנוזל השקוף לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש אחיד. שופכים את הגנאש על צלחת גדולה ומכניסים למקפיא לכ-20 דקות.

7 מקציפים את הקרם הסמיך שנשאר בפחיות הקוקוס עם האינסטנט פודינג. מוסיפים את הגנאש למיקסר ומקציפים עד לאחידות.

8 לאחר שהעוגיות התקררו ממלאים אותן בגלידה שהכנו. מקפיאים לפחות 6 שעות לפני הגשה.

* הקסטות יחזיקו מעמד בכלי אטום במקפיא 3 חודשים.