אוכל
צילום׃ none

עוגת שוקולד בלי שוקולד

ספוגית ועסיסית בלי קקאו, גלוטן, סוכר,לקטוז ואגוזים, קלה ומהירת הכנה

תמי בן דוד | הבלוג קולינריא | פורסם 08/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (9 מנות):

לעוגה

4 ביצים (גודל XL)

¾ כוס תחליף סוכר על בסיס סוכרלוז

קורט מלח

140 גרם קמח ללחם בר-אל

½ כוס שמן

75 מ"ל שמנת מתוקה צמחית (25% שומן)

1 כפית תמצית וניל איכותית (אפשר/מומלץ להוסיף גם תמצית שוקולד/לוז/גרידת תפוז/אחר)

100 גרם אבקת חרובים

½1 כפיות אבקת אפייה

1 כוס (240 מ"ל) מים בטמפרטורת החדר

לציפוי

½ כוס/מיכל שמנת מתוקה צמחית (נשארה מהעוגה)

200 גרם ממרח חרובים

חופן פיסטוק/לוז גרוס

אופן ההכנה:

1 מקציפים את הביצים, תחליף הסוכר וקורט מלח במהירות בינונית גבוהה לקצף תפוח ואוורירי (6 דקות במהירות 6).

2 מערבבים את השמן, השמנת הצמחית, התמציות והמים בקערית קטנה.

3 בכלי נפרד, מערבבים את הקמח, אבקת החרובים ואבקת האפייה.

4 מנמיכים את מהירות המערבל למינימום ומטמיעים לסירוגין (3-4 יציקות) את הרטובים והיבשים לקצף הביצים רק עד הבלעה. משלימים את המיזוג בתנועות קיפול עם מרית רחבה.

5 יוצקים לתבנית משומנת קוטר 24 ס"מ (או 2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות) ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך שעה ועשרים דקות, עד שקצה סכין חד המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש. להשהות מעט לפני הניתוק מהתבנית.

6 מצננים, פורסים ומגישים

7 לציפוי: מערבבים את השמנת המתוקה וממרח החרובים בקנקן ומביאים לרתיחה. מצננים מעט ויוצקים מעל העוגה (כשהיא פושרת או קרה).

לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוג קולינריא