אוכל
צילום׃ פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל

אורז אדום עם ברוקולי, תרד ובטטה

מנת אורז אדום עשירה ומגוונת בירקות ירוקים וכתומים. תוספת נהדרת המתלווה לכל מנת עוף, בשר או דגים

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 26/08/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

2 כוסות אורז אדום

4 כפות שמן זית

4 בצלים ירוקים, קצוצים גס

2 כוסות עלי תרד, קצוצים גס

1 בטטה, חתוכה לקוביות קטנות

2 כוסות ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

1/2 כוס שקדים מולבנים קלויים

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האורז במי מלח כ-30-40 דקות, עד שהוא מתרכך אבל עדיין שומר על צורתו. מסננים.

2 מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים את הבצלים ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים את התרד ואת קוביות הבטטה והברוקולי ומטגנים עוד 3-4 דקות תוך בחישה.

3 מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה 5-7 דקות. מעטרים בשקדים ומגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה