אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

רוסטביף קלאסי

עטוף בניחוחות של רוזמרין ושום, מוגש עם איולי

| אדום אדום | פורסם 19/08/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 278 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

800 גרם (1 ק"ג נתח שפיץ צ'אך טרי)

8 שיני שום שלמות

1/4 כוס שמן זית

4 כפות חרדל

1 כף מלח גרוס‏

1 כפית פלפל גרוס

2 ענפי רוזמרין טריים קצוצים (עלים בלבד)‏

לרוטב האיולי:

4 חלמונים

1 שן שום כתושה

1 כף חומץ בן יין לבן

2 כפות מיץ לימון סחוט

2 כפות שמן רגיל

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 להכנת הרוסטביף:‏ מחממים את התנור לחום גבוה במיוחד (220 מעלות). מנקים את הבשר מעודפי שומן גדולים במעטפת החיצונית.

חורצים 8 חריצים בעומק 3 ס"מ לאורך נתח הבשר ונועצים בכל חריץ שן שום שלמה.‏

2 מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, החרדל, המלח, הפלפל הגרוס והרוזמרין. מורחים את התערובת על הבשר לכל אורכו.

מניחים את הבשר על גבי רשת ומתחתיה תבנית אפייה עם מעט מים (כדי למנוע מהשומן הניגר במהלך הצלייה להישרף) וצולים בחום גבוה (220 מעלות) כ- 10 דקות.

מורידים את החום ל-180 מעלות וממשיכים לצלות כ - 20 דקות לקבלת בשר במצב מדיום (המצב המומלץ) ומוציאים מהתנור.

למי שמעדיפים רוסטביף מדיום-וול ממשיכים לצלות 10-15 דקות נוספות בחום של 180 מעלות.

3 מוציאים את הרוסטביף מהתנור ומשאירים בטמפרטורת החדר 10 דקות.‏

4 להכנת רוטב האיולי: במיקסר או מעבד מזון מערבבים יחד את החלמונים, השום, החומץ והלימון. מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב איולי יציב וממליחים.‏

הצעת הגשה: פורסים את הרוסטביף לפרוסות דקות ומעבירים לכלי חרס חם. מומלץ להגיש עם פלחי בטטה ותפוחי האדמה אפויים בתנור. את האיולי מגישים בכלי נפרד.

טיפים להצלחה בהכנת רוסטביף: 1.השלב הראשון והחשוב ביותר הוא: בחירת בשר בקר טרי איכותי.

2.יש להוציא את הבשר כשעה לפני הצלייה מן המקרר – על מנת שיגיע לטמפרטורת חדר.

3.יש לחמם את התנור מראש לטמפרטורה גבוהה של 220 מעלות.

4.יש להימנע מלהפעיל את התנור על טורבו- מייבש את הבשר.

5.מומלץ להניח את הנתח על רשת ומתחתיה תבנית שתספוג את הנוזלים.

6.צולים את הנתח בתנור בחום גבוה 220 מעלות במשך 15 דקות, מורידים לחום בינוני- גבוה 175 מעלות וממשיכים לצלות עוד X דקות בהתאם לגודל הנתח ולמידת העשייה הרצויה.

7.מומלץ להימנע מפתיחת דלת התנור במהלך הצלייה על מנת לשמור על חום קבוע.

8.בתום הצלייה יש להוציא את הנתח מהתנור ולתת לו לנוח לפחות 15 דקות לפני הפריסה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה