צילום׃ SKashkin, Istock
קציצות טלה בארטישוק ולימון כבוש
מנת בשר מרשימה ומעודנת
רונן עזר | rest
| פורסם 15/09/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
½ קילו בשר טלה טחון
3 תחתיות ארטישוק פרוסות דק
חופן לימון כבוש
2 בצלים קצוצים
½ צרור פטרוזיליה קצוץ
½ צרור כוסברה קצוץ
5 שיני שום קצוץ
מעט שמן זית
תערובת תבלינים רס אל חנוט לקציצות
½ כף כמון
מעט קינמון מלח ופלפל
2 ביצים
½ כוס סולת
2 פלפל יבש שלם
אופן ההכנה:
1 בקערה עמוקה מערבבים את הבשר עם בצל קצוץ אחד ומחצית מכמות הכוסברה והפטרוזיליה. מוסיפים ביצה, מתבלים במעט מלח ופלפל, כמון ורס חנוט עד לקבלת תערובת אחידה. 2. יוצרים קציצות, טובלים בביצה טרופה וסולת ומטגנים בשמן. 3. לרוטב - מטגנים את הבצל הנותר עם הארטישוק. 4. מוסיפים שום מתבלים במלח, פלפל, כמון, קינמון ומעט רס חנוט. 5. מוסיפים כוס מים, מרתיחים, מוסיפים את הקציצות מפזרים את שארית הכוסברה הפטרוזיליה ומבשלים כ- 20 דקות על אש נמוכה.