אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

סלט "פנזנלה" על מצע פוקאצ'ה

סלט מרענן עם מלפפון, צנונית, עלי בזיליקום וזיתי קלמטה, שמונח על פוקאצ'ות טריות, מלווה בקרעי גבינת מוצרלה ומעל הכל מוזלף שמן זית. תענוג איטלקי קל להכנה לפניכם

מנה שטרום, קמפנלו | מחלבות גד | פורסם 18/03/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לפוקאצ'ות

5 גרם (1/2 כף) שמרים יבשים

‏25 גרם מלח

‏1/2 ליטר מים

‏850 גרם (6 כוסות) קמח לפיצה ופוקאצ'ה

שמן זית להברשה

מלח גס לפיזור

לסלט

4 עגבניות חתוכות לקוביות

‏3 מלפפונים פרוסים לעיגולים

‏1/2 בצל אדום פרוס דק

‏5 צנוניות פרוסות דק

כ-20 עלי בזיליקום

כ-20 זיתי קלמטה מגולענים

‏1/4 כוס שמן זית משובח

‏2 כפות חומץ בלסמי

מלח ופלפל שחור טחון טרי

להגשה

3 כדורי מוצרלה טרייה קרועים ביד או קופסת בייבי מוצרלה

אופן ההכנה:

1 מכינים פוקאצ'ות: מניחים שמרים, מלח ומים בקערה (אפשר גם קערת מיקסר). מוסיפים קמח בהדרגה ותוך כדי לישה. ממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד לקבלת בצק חלק. מניחים לבצק לנוח 30 דקות.

2 ‏מחלקים את הבצק ל-6 כדורים, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-4 שעות בטמפרטורת החדר.

‏3. מחממים תנור לטמפרטורה מקסימלית. אם יש לכם אבן שמוט או משטח ברזל, מניחים להם להתחמם היטב בתוך התנור.

4 ‏משטחים את כדורי הבצק בעזרת האצבעות לעיגול בקוטר 22-26 ס"מ. מברישים בשמן זית ובוזקים מלח. מעבירים את הבצק לתבנית תנור או לבנת שמוט (הכי נוח בעזרת מרדה, שזו מרית ענקית מעץ שנראית כמו משוט, כמו שיש בפיצריות).

5 ‏אופים 4-5 דקות עד שפני השטח משחימים.

6 ‏בינתיים מכינים את הסלט: מערבבים את הירקות בקערה ומתבלים במלח, פלפל, שמן וחומץ.

7 ‏להגשה: מניחים את הפוקאצ'ות בצלחות אישיות ועליהן את הסלט וקרעי המוצרלה. מטפטפים עוד קצת שמן זית ומגישים.

>> ביצה עלומה היה בקורדליה של ניר צוק
>> מי החליט להרים את מסעדת 'פאסטל' מהקרשים?