אוכל
צילום׃ מאיר קוקבוק, mako אוכל

עוגיות קוואקר עם שוקולית וקינמון

שוקולדיות, מתוקות, ואפילו בריאות: קבלו את העוגיות שייקח לכם רק רבע שעה להכין, ועוד 12 דקות לאפות

מאיר קוקבוק | mako אוכל | פורסם 30/10/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 241 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

2 כוסות קוואקר

100 גרם סוכר חום (חצי כוס)

150 גרם קמח תופח (כוס ועוד כף)

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

3 כפות גדושות שוקולית (או להכנה ביתית: יחס שווה של קקאו, שוקולד מומס וסוכר)

1 כף קינמון

4 כפות שקדים, פרוסים או קצוצים

1 כוס מים חמים (לא רותחים)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 שמים בקערה את הקוואקר, הסוכר, הקמח, החמאה, השוקולית, הקינמון והשקדים. יוצקים את המים החמים ומערבבים היטב בידיים, עד לקבלת בצק חלק אחיד ונעים.

3 יוצרים מהבצק כדורים קטנים בגודל כ-3 ס"מ, ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים על מרחק של כ-3 ס"מ אחד מהשני.

4 פורסים על התבנית נייר אפייה נוסף, ומועכים בעזרת מערוך או בידיים עד שהעוגיות מגיעות לעובי של כ-1 ס"מ.\

5 אופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות מופרדות בקלות מהנייר (שימו לב שהן לא נחרכות מהצדדים).

6 מוציאים, מקררים ומגישים עם תה צמחים.

בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל

>> בשבוע שעבר הכנו פסטרמה מהירה מחזה עוף

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!