אוכל

מתכון: רוסטביף עם גרטין תפוחי אדמה

פינוק של ארוחה - רוסטביף משוח בשמן זית, שום ועשבי תיבול, מוגש עם תפוחי אדמה משודרגים בתנור

גילי הלפטק | mako אוכל | פורסם 16/11/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

נתח אנטריקוט על העצם, במשקל של כ-1.5-2 ק"ג

4 שיני שום

5 ענפי טימין

2 ענפי רוזמרין

מלח, פלפל שחור גרוס

שמן זית

לגרטן

1 ק"ג תפוחי אדמה לאפייה קלופים ופרוסים דק

שמן זית

5 ענפי תימין

5 שיני שום, מקולפות

3 בצלי שאלוט

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מנקים את נתח הבשר משומן חיצוני ומשאירים שכבה דקה של שומן בעובי של 6-12 מ"מ. בעזרת קצה של סכין חדה יוצרים חריצים בשומן שעל גבי הבשר.

2 במכתש ועלי כותשים יחד את שיני השום ועשבי התיבול יחד עם מלח, פלפל שחור גרוס ושמן זית לפי הצורך לקבלת תערובת במרקם סמיך של ממרח.

3 מורחים את התערובת שהתקבלה על גבי נתח הבשר בצורה אחידה. דואגים להכניס מהתערובת גם לתוך החריצים שיצרנו. עוטפים בניילון נצמד ומשהים מחוץ למקרר למשך חצי שעה-שעה.

4 לצליית הבשר: כרבע שעה לפני צליית הבשר מחממים תבנית לצליית הבשר (עדיפות לתבנית עם רשת צלייה על גביה – זה מאפשר סירקולציה של אוויר סביב כל הנתח והשחמה אחידה שלו) בתנור ל-230 מעלות.

5 מניחים את נתח הבשר כשהצלעות כלפי מטה על גבי הרשת, מכניסים לתנור וצולים בחום גבוה 8-10 דקות, עד שנוצר קראסט שחום-זהוב על גבי הנתח. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות וממשיכים לצלות למשך כ-45 דקות עד שעה לפי מידת העשייה הרצויה של הבשר.

6 כאשר הבשר מוכן מעברים אותו לצלחת, מכסים קלות בנייר אלומיניום ונותנים לנוח למשך 15-20 דקות. המנוחה הזו מאפשרת לנוזלים שעלו לפני השטח בזמן הצלייה לשקוע חזרה באופן שווה בתוך הנתך.

7 מקררים מעט את הנוזלים שנותרו בתבנית האפייה ובעזרת כף מסירים את השומן שהתקשה על פני השטח. מסננים את הנוזלים ומעבירים לסיר קטן. מחממים ומתבלים במלח ופלפל. זה ישמש כרוטב לבשר.

8 את פרוסות תפוח האדמה שמים בקערה גדולה עם מים קרים. בינתיים משמנים תבנית אפיה עגולה עם מעט שמן זית ומפזרים בתחתית מעט מלח ופלפל שחור גרוס.

9 מוציאים קבוצות של פרוסות תפוחי אדמה מהמים, מסדרים אותן כך שיחפפו קלות (כמו פרינגלס) ומניחים בתבנית כך שהפרוסות עומדות כאשר צידן הארוך פונה כלפי מטה. ממשיכים באותו אופן עם קבוצות נוספות של פרוסות תפוחי אדמה בצורה מעגלית עד לקבלת ספירלה של פרוסות תפו"א. מכניסים את ענפי התימין , שיני השום ובצלי השאלוט ברווחים שנותרו בין התפו"א. מפזרים מלח ופלפל שחור גרוס ומזלפים שמן זית בנדיבות. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ-45 דקות עד שהתפו"א אפויים לחלוטין ושחומים מאוד.

10 חיתוך הבשר: מעמידים את הנתח על גבי קרש חיתוך כאשר הצלעות פונות כלפי מעלה. בעזרת סכין גדולה וחדה מפרידים את העצמות מהחלק של העבה של הבשר. הופכים את הבשר כך שהציפוי כלפי מעלה וחותכים לפרוסות בגודל רצוי. כמו כן מפרידים בין הצלעות – יש עליהן בשר טעים מאוד ועסיסי.

אופן ההגשה:

את הגרטן מניחים על צלחת ומעל את חתיכות הבשר ומגישים