אוכל
צילום׃ דן פרץ, מטבח אישי

בצלים ממולאים

איזה יופי של סיר: בצלים ממולאים באורז עם ים תבלינים ועשבי תיבול שנאפים לילה שלם (כן!) בתנור, ויוצאים משם רק כדי לקבל רוטב יוגורט חמצמץ עם עירית ושום. עדין עדין אבל פצצה של טעמים וניחוחות

רותם ליברזון | מטבח אישי | פורסם 16/06/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אחרי שאני בוכה בגללם, מפרקת אותם לעלעלים וממלאה בכל טוב, הם מבלים 8 שעות בתנור. אט אט הם מתרככים, נפתחים ומתעגלים, כמו לב כשהוא אוהב.

מרכיבים (8 מנות):

6 בצלים הכי גדולים שתמצאו

5 כפות שמן זית

למלית:

1 כוס פריקה

שליש כוס בורגול גס

שליש כוס אורז פרסי

חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה

חצי חבילה כוסברה קצוצה

חצי חבילה נענע קצוצה

חצי כוס צנוברים קלויים

1 כפית בהראט

חצי כפית כורכום

מלח ופלפל שחור טחון

חצי פלפל צ'ילי קצוץ דק

קליפה מגוררת מלימון שלם

לרוטב:

1 קופסא גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

חצי כוס מים

1 כף גדושה רכז רימונים

12 שזיפים מיובשים ומגולענים

לרוטב היוגורט:

2 כוסות יוגורט סמיך (בקר/עיזים/כבשים)

1 חבילה עירית קצוצה דק

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצלים למילוי: יוצרים חתך אורכי בכל בצל ומעמיקים אותו עד מרכז הבצל. מעבירים את הבצלים לסיר עם מים רותחים ומבשלים כ-30 דקות עד לריכוך מלא. מצננים.

2 בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית.

3 מכינים את הרוטב: שמים את כל חומרי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה.

4 ממלאים ומבשלים בתנור: מפרידים את הבצלים לגלדים. את הגלדים הקטנים והבלתי ניתנים למילוי מניחים בתחתית הסיר לריפוד ואת הגדולים ממלאים באופן הבא: מניחים כמות של כפית בערך בשולי כל גלד ומגלגלים כלפי המרכז, ממש כמו מגילה. זה מעניק לגלדים שוב מראה של בצל מושלם (רק קטנטן).

5 מחממים תנור ל-120 מעלות.

6 מעבירים את הבצלים הממולאים (עם הפתח כלפי מטה) בזהירות לסיר שיכול להיכנס לתנור או לתבנית גבוהת דפנות. יוצקים עליהם את הרוטב בזהירות ומוסיפים שמן זית.

7 מכסים ואופים במשך לילה (כן, כן ממש כמו חמין).

8 מכינים את רוטב היוגורט ומגישים: מערבבים יוגורט עם עירית ושום, מלח ופלפל. יוצקים ממנו בנדיבות על הבצלים החמים והשחומים ומגישים.

הבצלים הממולאים נשמרים יומיים-שלושה במקרר.

>> לעוד מתכונים מהספר מטבח אישי של רותם ליברזון