אוכל
צילום׃ דן לב, קוואקר

עוגת גבינה אישית בציפוי קרמל על בסיס שיבולת שועל

מתכון לקינוח גבינה אפוי ששודרג בבסיס קוואקר ואגוזים. שילוב מדהים

| קוואקר | פורסם 04/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגת גבינה אישית:

1 כוס קוואקר

1/2 כוס פקאן מרוסק

1/2 + 3/4 כוס סוכר חום בהיר

1/4 כוס חמאה או מרגרינה רכה

2 חבילות של 240 מ"ל (שווה ל-2 כוסות) גבינה לבנה

1 כפית תמצית וניל

3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר

1/2 כוס שמנת חמוצה

3/4 כוס קרמל לציפוי

מלח ים

אופן ההכנה:

1 לחמם תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.

2 להכין 18 תבניות מאפינס בינוניות.

3 בקערה גדולה לשים: קוואקר, פקאן, 1/2 כוס סוכר חום וחמאה- לערבב היטב.

4 להניח בכל תבנית אישית כ-2 כפיות מהתערובת. ללחוץ ולהדק את התערובת לצורך יצירת הבסיס. לאפות כ 8-10 דקות או עד אשר הבצק מתחיל לקבל גוון חום זהבהב.

5 להוציא מהתנור ולתת לבסיס להתקרר.

6 להוריד את טמפרטורת התנור ל- 160מעלות.

7 לערבב במיקסר על מהירות בינונית-גבוהה את הגבינה עד אשר היא רכה ואוורירית. להוסיף את 3/4 כוס סוכר חום הנותר ואת תמצית הוניל. לערבב היטב.

8 להוסיף את הביצים, אחת לאחר השנייה, להפעיל את המיקסר רק בכדי לערבב את התערובת. להוסיף שמנת חמוצה, לערבב היטב.

9 מחלקים את התערובת באופן שווה בין המאפינס.

10 לאפות כ 20-22 דקות. מוציאים את התבניות ומצננים לפחות כשעתיים.

11 לפני ההגשה, לזלוף מעל כל עוגה כפית של קרמל (אם הקרמל קשה מדי ניתן לרכך אותו מעט במיקרוגל).

12 לפזר מעט גרגרי מלח ים מעל ולהגיש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!