אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגיות שומשום נהדרות

מתכון לעיגולים דקיקים של שומשומיות מתוקות ומתפצחות, כאלה שעושות ממש נעים בתוך הפה

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 15/12/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 240 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

חורף וגשם וקר. זה בדיוק הזמן להתלבש טוב, לעלות לירושלים ולהרגיש בחו"ל. ביום שישי פרקנו את הילדים בגנים, העמסנו עגלת שוק ונסענו.

 

בשוק מחנה יהודה האווירה חגיגית והריחות משכרים. טיילנו וטעמנו ורכשנו מכל טוב, כשבאחד הדוכנים ראיתי את גוש השומשום הזה, שבור לחתיכות גדולות וגסות, בדיוק כזה כמו שאמא שלי הייתה מכינה כשהיינו ילדים, אופה בתבנית גדולה ואז שוברת לחתיכות. 

 

אצלי במטבח לא אופים גושים ושוברים אותם, אצלי לעוגייה יש צורה של עוגייה. קניתי שומשום ונכנסנו למטבח. יצאנו עם עוגיות נהדרות, דקיקות ומאוד עגולות. 

מרכיבים (20 מנות):

100 גרם שומשום

1 חלבון

50 גרם סוכר דקדק

25 גרם חמאה מומסת

30 גרם קמח

אופן ההכנה:

1 קולים את השומשום במחבת על אש בינונית עד שמזהיב מעט.

 

2 בקערה מערבלים את החלבון עם מקצף עד שנוצרות בועות. מוסיפים סוכר ומערבלים עד שנטמע.

 

3 מוסיפים חמאה וקמח ומטמיעים לתערובת אחידה.

 

4 מוסיפים את השומשום הקלוי ומערבבים.

 

5 בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים כמות של כף מהתערובת ומשטחים לעוגייה בעובי של כחצי ס"מ בעזרת מזלג רטוב.

 

6 אופים בחום של 170 מעלות כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים.

 

7 מקררים ומאחסנים בטמפרטורת החדר.

 

בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל

 

>> בפעם הקודמת הכנו מאפינס פטל