פאי מנגולד
מתכון לפאי ריחני ומפתה, עם עלי מנגולד, בצלצלי שאלוט ופרמזן. ראו הוזהרתם: תוך דקות לא נשאר פירור
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
(לתבנית פאי קטנה, בקוטר 18-20 ס"מ לכל היותר) לבצק:
225 גרם קמח (כוס וחצי ועוד כף)
ביצה
50 מ"ל שמן זית
50 מ"ל חלב
למלית:
קילו עלי מנגולד נקיים, ללא העורק הלבן
כ-30 גרם חמאה
2 בצלצלי שאלוט קצוצים
2 ביצים טרופות
50 גרם פרמזן מגוררת
פלפל גרוס
מעט מוסקט טחון
להברשה:
שמן זית
מלח גס (ו/או שומשום או קצח)
להגשה:
150 מ"ל קרם פרש (או שמנת חמוצה באחוז גבוה, נגיד 27%)
עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה, עד לקבלת בצק אחיד. מגלגלים לכדור, עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
2 מחממים תנור ל-190 מעלות.
2 חולטים את עלי המנגולד (שמים כחצי דקה-דקה במים רותחים עד שהם מתרככים קלות והצבע קצת משתנה), ומעבירים למסננת.
3 ממיסים חמאה במחבת קטנה ומטגנים בעדינות את הבצלצלים הקצוצים. מכבים את האש ומניחים להתקרר.
4 סוחטים את עלי המנגולד טוב טוב ומעבירים לקערה.
5 מוסיפים את הביצים, הפרמזן והתבלינים, ומערבבים.
6 מרדדים את הבצק הקר ומחלקים לשניים. מניחים חלק אחד בתחתית התבנית, מותחים בעדינות את הבצק על צידי התבנית ומהדקים קלות.
7 מסננים את המלית ומעבירים לתבנית. משטחים.
8 מעל המלית משטחים את שארית הבצק ומהדקים יפה.
9 אופים כ-30 דקות ומגישים עם קרם פרש ועירית קצוצה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!