אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פאי מנגולד

מתכון לפאי ריחני ומפתה, עם עלי מנגולד, בצלצלי שאלוט ופרמזן. ראו הוזהרתם: תוך דקות לא נשאר פירור

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 11/04/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(לתבנית פאי קטנה, בקוטר 18-20 ס"מ לכל היותר) לבצק:

225 גרם קמח (כוס וחצי ועוד כף)

ביצה

50 מ"ל שמן זית

50 מ"ל חלב

למלית:

קילו עלי מנגולד נקיים, ללא העורק הלבן

כ-30 גרם חמאה

2 בצלצלי שאלוט קצוצים

2 ביצים טרופות

50 גרם פרמזן מגוררת

פלפל גרוס

מעט מוסקט טחון

להברשה:

שמן זית

מלח גס (ו/או שומשום או קצח)

להגשה:

150 מ"ל קרם פרש (או שמנת חמוצה באחוז גבוה, נגיד 27%)

עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה, עד לקבלת בצק אחיד. מגלגלים לכדור, עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

2 מחממים תנור ל-190 מעלות.

2 חולטים את עלי המנגולד (שמים כחצי דקה-דקה במים רותחים עד שהם מתרככים קלות והצבע קצת משתנה), ומעבירים למסננת.

3 ממיסים חמאה במחבת קטנה ומטגנים בעדינות את הבצלצלים הקצוצים. מכבים את האש ומניחים להתקרר.

4 סוחטים את עלי המנגולד טוב טוב ומעבירים לקערה.

5 מוסיפים את הביצים, הפרמזן והתבלינים, ומערבבים.

6 מרדדים את הבצק הקר ומחלקים לשניים. מניחים חלק אחד בתחתית התבנית, מותחים בעדינות את הבצק על צידי התבנית ומהדקים קלות.

7 מסננים את המלית ומעבירים לתבנית. משטחים.

8 מעל המלית משטחים את שארית הבצק ומהדקים יפה.

9 אופים כ-30 דקות ומגישים עם קרם פרש ועירית קצוצה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!