אוכל
צילום׃ בועז לביא, יחסי ציבור

צמחוני: סלט קוסקוס עם לימון כבוש וזיתים

השף גיא פרץ מוכיח שאוכל מרוקאי וצמחונות דווקא יכולים ללכת טוב ביחד

גיא פרץ | מרקש אקספרס | פורסם 15/08/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

350 גרם קוסקוס מחיטה מלאה

2 כפות שמן זית

3 כפות לימונים כבושים, קצוצים לקוביות קטנות

בצל סגול, קצוץ דק

20 זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים

4 שיני שום, פרוסות

3 כפות כוסברה, קצוצה דק

2 בצלים ירוקים, קצוצים דק

2 פלפלים אדומים מתוקים, קלויים, קלופים וקצוצים

עלים מענף אחד של תימין

מיץ מחצי לימון

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לרוטב עריסה:

2 כפות עריסה (נקראת גם הריסה)

1 שן שום קצוצה

חצי כפית כוסברה קצוצה

1 כפית חומץ טבעי

רבע כפית כמון טחון

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מניחים את הקוסקוס בקערה ומערבבים עם מעט מלח ושתי כפות שמן זית.

2 יוצקים על הקוסקוס 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.

3 מערבבים שוב ומשאירים ללא כיסוי.

4 מערבבים את יתר חומרי הסלט, מוסיפים את הקוסקוס ומערבבים יחד.

4 מערבבים את חומרי הרוטב ומגישים בכלי נפרד, בצד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!