צילום׃ בועז לביא, יחסי ציבור
צמחוני: סלט קוסקוס עם לימון כבוש וזיתים
השף גיא פרץ מוכיח שאוכל מרוקאי וצמחונות דווקא יכולים ללכת טוב ביחד
גיא פרץ | מרקש אקספרס
| פורסם 15/08/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
350 גרם קוסקוס מחיטה מלאה
2 כפות שמן זית
3 כפות לימונים כבושים, קצוצים לקוביות קטנות
בצל סגול, קצוץ דק
20 זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
4 שיני שום, פרוסות
3 כפות כוסברה, קצוצה דק
2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
2 פלפלים אדומים מתוקים, קלויים, קלופים וקצוצים
עלים מענף אחד של תימין
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לרוטב עריסה:
2 כפות עריסה (נקראת גם הריסה)
1 שן שום קצוצה
חצי כפית כוסברה קצוצה
1 כפית חומץ טבעי
רבע כפית כמון טחון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מניחים את הקוסקוס בקערה ומערבבים עם מעט מלח ושתי כפות שמן זית.
2 יוצקים על הקוסקוס 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.
3 מערבבים שוב ומשאירים ללא כיסוי.
4 מערבבים את יתר חומרי הסלט, מוסיפים את הקוסקוס ומערבבים יחד.
4 מערבבים את חומרי הרוטב ומגישים בכלי נפרד, בצד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!