אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת ביסקוויטים משודרגת

עוגת שכבות של ביסקוויטים פשוטים, ביניהם מונח קרם מסקרפונה קטיפתי. קלה להכנה כמו העוגה הקלאסית, אבל טעימה פי אלף ומרשימה פי מיליון.

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 17/08/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 712 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

למלית:

2 מכלים (500 גרם) שמנת מתוקה

2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה

1/3 כוס (65 גרם) סוכר

2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר

1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר קפה (ראו הערות לתחליפים)

1 כפית אבקת קפה נמס

1 כפית תמצית וניל

לשכבות:

2 חבילות ביסקוויטים בטעם קרמל (לוטוס), 250 גרם כל חבילה

לעיטור (לא חובה) :

2 חבילות כדורי שוקולד (קליק)

או תלתלי שוקולד

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם בלון הקצפה את כל חומרי המלית במהירות נמוכה, רק עד שהם קצת מאוחדים. מגבירים את המהירות למקסימום ומקציפים רק עד לקבלת קרם יציב וסמיך.

2 מרפדים את תבנית האפייה בשכבה של ביסקוויטים. אם נוצרים רווחים משתדלים למלא עד כמה שניתן בשברי ביסקוויטים.

3 מורחים על שכבת הביסקוויטים באופן אחיד כ-1/4 מכמות הקרם. מסדרים על הקרם שכבה נוספת של ביסקוויטים (הפעם אין צורך למלא רווחים אם נוצרו). חוזרים על הפעולות הללו עד לקבלת ארבע שכבות של ביסקוויטים ושל קרם. מיישרים את פני העוגה ומעבירים לקירור למשך לילה.

4 למחרת מעטרים את העוגה בכדורי השוקולד – מהשוליים ופנימה.

העוגה נשמרת עוד 4 ימים נוספים בקירור.

* הערה: אם אין ליקר קפה אפשר להשתמש במיצוי של קפה – ממיסים 1 כף אבקת קפה נמס ב-1/4 כוס מים רותחים, מניחים לצינון מוחלט, וממשיכים בהתאם למתכון.

צלחות הגשה: אומה קידרא, אזור התעשייה שילת

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה