אוכל

בורקס סלמון ומסקרפונה

מוגש לצד סלט ארוגולה עם אגסים שיכורים, גורגונזולה וגבינה כחולה

דן גילדוני | מאסטר שף | פורסם 28/10/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.7 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

פילה סלמון (נקי מעצמות ומעור)
חבילת מסקרפונה
חבילת פטה
שום
בזיליקום
שמיר
מלח פלפל
יין אדום
סוכר
אגסים
גבינה כחולה
גבינת גורגונזולה
פקאן סיני מתוק
בצק פילו חמאה
ארוגולה

אופן ההכנה:

1 מקלפים את האגסים ומכניסים אותם לסיר עם יין אדום וסוכר לבישול (שיתפסו צבע אבל לא יתרככו יותר מידי).

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 מערבבים ביחד את גבינת המסקרפונה, גבינת הפטה, השום, השמיר ומלח פלפל.

4 פורסים את בצק הפילו לרצועות בעובי של 5 ס"מ ומושחים היטב בחמאה מומסת.

5 חותכים את פילה הסלמון למשולשים שיתאימו בגודלם לרצועות הפילו.

6 בקצה של כל רצועת פילו שמים כפית מתערובת הגבינות, מעליה עלי בזיליקום טריים ולבסוף משולש הסלמון.

7 מגלגלים ומניחים בתבנית אפייה.

8 מושחים שוב את כל הבורקסים בחמאה ומכניסים לתנור ל-10 דקות.

9 חותכים את האגסים ומכינים מהרוטב שנשאר ויניגרט לסלט. מוסיפים שמן זית, מעט חרדל, מלח ופלפל וטורפים עד לקבלת מרקם אחיד.

10 מוסיפים לעלי הארוגולה את חתיכות האגס והפקאן הסיני.

11 חותכים מהגבינות חתיכות קטנות ומוסיפים גם אותן לסלט. לבסוף מזלפים מעל את רוטב הויניגרט.