אוכל
צילום׃ דרור כץ

מעטפות בצק פילו במלית תפוחי עץ

מנה אחרונה המשלבת תפוחי עץ עם סירופ מתקתק, מעין "תפוח בדבש" בגוון אחר

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 18/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (38 מנות):

6 תפוחי עץ גדולים גרני סמית

1/2 כוס סוכר חום

1/3 כוס סירופ מייפל

50 גרם צימוקים

2 כפיות קינמון

2 כוסות יין אדום מתוק

20 עלי פילו גדולים

½1 כוסות פירורי ביסקוויטים או פירורי לחם

להברשה:

100 גרם חמאה (או מרגרינה), מומסת

להגשה

סירופ מייפל

גלידת וניל

אופן ההכנה:

1 מקלפים את התפוחים, מנקים מליבה ופורסים דק מאוד.

2 מבשלים תפוחים, סוכר, סירופ מייפל, צימוקים, קינמון ויין בסיר על אש בינונית כ-25 דקות, עד שהתפוחים רכים והנוזלים מתאדים בחלקם. מסננים את הנוזלים.

3 חותכים כל עלה פילו ל-4 חלקים. מניחים עלה פילו על משטח עבודה, מברישים קלות בחמאה ומניחים עליו עלה נוסף.

4 מניחים במרכז כף פירורי ביסקוויטים וכף מהמלית. סוגרים לצורת מעטפה או גליל, וחוזרים על הפעולה עם שאר העלים.

5 מסדרים את המעטפות ברווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בחמאה. אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, עד הזהבה.

6 מצננים, מזליפים מעל סירופ מייפל ומגישים עם כדור גלידה.