מעטפות בצק פילו במלית תפוחי עץ
מנה אחרונה המשלבת תפוחי עץ עם סירופ מתקתק, מעין "תפוח בדבש" בגוון אחר
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (38 מנות):
6 תפוחי עץ גדולים גרני סמית
1/2 כוס סוכר חום
1/3 כוס סירופ מייפל
50 גרם צימוקים
2 כפיות קינמון
2 כוסות יין אדום מתוק
20 עלי פילו גדולים
½1 כוסות פירורי ביסקוויטים או פירורי לחם
להברשה:
100 גרם חמאה (או מרגרינה), מומסת
להגשה
סירופ מייפל
גלידת וניל
אופן ההכנה:
1 מקלפים את התפוחים, מנקים מליבה ופורסים דק מאוד.
2 מבשלים תפוחים, סוכר, סירופ מייפל, צימוקים, קינמון ויין בסיר על אש בינונית כ-25 דקות, עד שהתפוחים רכים והנוזלים מתאדים בחלקם. מסננים את הנוזלים.
3 חותכים כל עלה פילו ל-4 חלקים. מניחים עלה פילו על משטח עבודה, מברישים קלות בחמאה ומניחים עליו עלה נוסף.
4 מניחים במרכז כף פירורי ביסקוויטים וכף מהמלית. סוגרים לצורת מעטפה או גליל, וחוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
5 מסדרים את המעטפות ברווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בחמאה. אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, עד הזהבה.
6 מצננים, מזליפים מעל סירופ מייפל ומגישים עם כדור גלידה.