אוכל
תמונת AVI׃ מצעד האוכל הישראלי

טבולה פריקי וצנוברים

החיטה הקלויה עושה קאמבק בשילוב עשבי תיבול וצנוברים. בעצם מדובר ברטרו

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 27/05/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 כוס פריקי גרוס דק
חצי כוס עלי שמיר
1 כוס עלי פטרוזיליה
1 כוס עלי נענע
1 כוס בצל ירוק
4-5 כפות שמן זית (רצוי מזן סורי)
1.5-2 לימונים בשלים
קורט קינמון
2 עגבניות בשלות ועסיסיות חצויות לשניים
חצי כוס צנוברים קלויים
פלפל שחור גרוס דק
מלח ים לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את הפריקי. מניחים אותו בקערה קטנה ושופכים עליו מים רותחים. מכסים בניילון ומשהים כ-15 דקות עד שהוא מתנפח וסופח את כל הנוזלים. מניחים לו להתקרר לטמפרטורת החדר. 

2 בינתיים קוצצים את כל העלים דק-דק. מערבבים את הפריקי עם העלים שקצצתם. מרטיבים במיץ לימון ובשמן זית. סוחטים מעל את העגבניות הבשלות. 

3 כותשים את הצנוברים הקלויים במכתש עילי ומוסיפים לטבולה. מתבלים במלח ים ובפלפל שחור גרוס טרי. מוסיפים קינמון. מערבבים היטב וטועמים. אם צריך, מתקנים חמיצות ומליחות. מעבירים לצלחת הגשה, ואם יש לכם יוגורט עזים אוכלים יחד איתו.