אוכל

כדורי אורז ברוטב וניל

כולנו אוהבים אורז, אז למה לא להשקיע קצת ולגלגל כדורי אורז שבתוכם מחכה הפתעה?

איריס כספי | mako אוכל | פורסם 16/11/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לכדורים

כוס ריזוטו "ארבוריו"

½ כוס סוכר ועוד 1/8 כוס סוכר

מקל וניל

אחד וחצי כוסות חלב

1 כוס שמנת מתוקה

20 יחידות פטל שחור

כוס קמח

כף שמן זית

1 חלבון

מים

פירורי לחם

שמן קנולה

אבקת סוכר

שמן לטיגון עמוק

לרוטב

55 גרם סוכר

500 מ"ל חלב

4 חלמונים

מקל וניל

אופן ההכנה:

אופן הכנת האורז:

1 מבשלים את האורז עם החלב, השמנת, מקל וניל וסוכר בסיר מכוסה על אש נמוכה במשך כ-20 דקות. (בוחשים מידי פעם).

2 בודקים שהאורז מבושל אל דנטה (בערך 20-25 דקות). במידה והאורז עדיין לא מספיק מבושל מוסיפים עוד חלב בוחשים וממשיכים לבשל לעוד כ- 5 עד 10 דקות. מורידים מהאש ומצננים ללא המכסה.

אופן הכנת הרוטב:

1.מחממים בסיר עמוק את החלב, מקל הוניל והסוכר כמעט עד רתיחה ומורידים מהאש.

2 בקערה נפרדת טורפים את החלמונים ויוצקים קצת מהחלב לתוך קערת החלמונים. ממשיכים לטרוף.

3.מוסיפים את כל החלמונים חזרה לתוך סיר החלב ומחזירים לאש.

4 מערבבים עד שהופך להיות סמיך יותר אך לא להגיע לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים.

אופן הכנת הבלילה לכדורי האורז:

1 מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, מים, חלבון והשמן עד לקבלת עיסה.

2 לוקחים כמות של כף אורז ביד ויוצרים חצי כדור. מכניסים פטל אחד לתוך הכדור ועוטפים עם האורז והופכים לכדור שלם.

3 טובלים את הכדור בתוך הבלילה ומעבירים לפירורי הלחם. מגלגלים את כדור האורז עד שהכדור לגמרי מכוסה בפירורי לחם.

4 מחממים סיר עמוק עם שמן חם לטיגון וזורקים את הכדורים לטיגון של מספר דקות עד שהכדור משחים.

אופן ההגשה:

מוזגים רוטב וניל ועליו מניחים את כדורי האורז.