צילום׃ אנטולי מיכאלו, רגעים מתוקים, הוצאת קוראים
מאפינס דובדבנים ושוקולד
המאפה הכי פשוט שיש: עוגה אישית עם שוקולד לבן ופירות, שתעשה לכם את הבוקר
דיוויד לוי | רגעים מתוקים, הוצאת קוראים
| פורסם 26/12/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
70 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר
2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
1 כוס רוויון
1/2 כוס נטיפי שוקולד לבן
48 דובדבנים קפואים מופשרים או משומרים
50 גרם שוקולד לבן מגורד גס
אופן ההכנה:
1 מערבבים את החומרים היבשים בקערה אחת, בשנייה מקציפים את החמאה, הסוכר והביצים.
2 מוסיפים את תערובת הביצים ואת הרוויון ליבשים, ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה (לא לערבב יתר על המידה!).
3 מוסיפים בעדינות את נטיפי השוקולד ומחלקים לתבניות מאפינס משומנות. על כל מאפינס מניחים 4 דובדבנים ואופים בתנור שחומם מראש על חום בינוני 170 מעלות כ-20 דקות.
4 מוציאים מהתנור ומפזרים את השוקולד הלבן המגורד, שימס מעל וייצור גלזורה. ממתינים כ-10 דקות ומגישים.