אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, רגעים מתוקים, הוצאת קוראים

מאפינס דובדבנים ושוקולד

המאפה הכי פשוט שיש: עוגה אישית עם שוקולד לבן ופירות, שתעשה לכם את הבוקר

דיוויד לוי | רגעים מתוקים, הוצאת קוראים | פורסם 26/12/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

1/2 כפית סודה לשתייה

70 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס סוכר

2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

1 כוס רוויון

1/2 כוס נטיפי שוקולד לבן

48 דובדבנים קפואים מופשרים או משומרים

50 גרם שוקולד לבן מגורד גס

אופן ההכנה:

1 מערבבים את החומרים היבשים בקערה אחת, בשנייה מקציפים את החמאה, הסוכר והביצים.

2 מוסיפים את תערובת הביצים ואת הרוויון ליבשים, ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה (לא לערבב יתר על המידה!).

3 מוסיפים בעדינות את נטיפי השוקולד ומחלקים לתבניות מאפינס משומנות. על כל מאפינס מניחים 4 דובדבנים ואופים בתנור שחומם מראש על חום בינוני 170 מעלות כ-20 דקות.

4 מוציאים מהתנור ומפזרים את השוקולד הלבן המגורד, שימס מעל וייצור גלזורה. ממתינים כ-10 דקות ומגישים.