אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

גלילות חציל במילוי בשר ובהרט

שונאים חצילים? אם כן, גלילות החצילים האלה בדיוק בשבילכם: הן כל כך טובות ומלאות בטעם, שאפילו אם אתם לא אוהדי הירק הזה אתם עומדים להתאהב

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 27/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

השילוב של החצילים עם הנענע והבהרט עושה כל כך שמח בפה, שאפילו המתנגדים הכי גדולים של החציל לא יוכלו להפסיק לאכול.

מרכיבים :

לחציל:

2 חצילים פרוסים דק לאורך

למילוי:

500 גרם בשר טחון (בקר, הודו או פרגית)

1/4 כוס אורז פרסי

חופן נענע קצוצה

3 יחידות בצל ירוק חתוך קטן

2 שיני שום קצוצות

1/2 כפית בהרט

מלח

לרוטב:

כוס וחצי מים

1 בצל גדול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

800 גרם עגבניות מרוסקות

1/4 כפית בהרט

מלח

אופן ההכנה:

1 מורחים את פרוסות החציל בשמן משני הצדדים.

 

2 מניחים את החציל הפרוס על תבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-15 דקות.

 

3 מערבבים את כל המצרכים למילוי.

 

4 מוציאים את התבנית עם החצילים מהתנור. בחלק התחתון של כל פרוסת חציל מניחים מעט מהמילוי ומגלגלים מלמטה כלפי מעלה, כך שנוצרת גלילה.

 

5 מערבבים את כל המצרכים לרוטב, ויוצקים אותו בנדיבות מעל החצילים.

 

6 מעל הגלילות שבתבנית מניחים נייר אפייה, ומעליו מהדקים נייר אלומיניום.

 

7 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-45 דקות.

 * המוצרים באדיבות עדן טבע מרקט 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> בשבוע שעבר הכנו פשטידת כרובית וגבינות עם טוויסט

>> כל המתכונים לראש השנה