אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

טשולנט לשבת

המתכון לחמין (או טשולנט אם אתם מעדיפים) של השף חיים בורנשטיין משלב שיטות ומתכונים של כמה עדות, ויוצר סיר מהביל שהריח שלו יטריף את כל השכנים. בשבת כזאת חורפית, אנחנו לא צריכים הרבה יותר מזה

חיים בורנשטיין | mako אוכל | פורסם 26/12/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 220 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אחד הפרמטרים החשובים לאוכל טוב הוא  איזשהו זיכרון ילדות רחוק, של ריח מענג במטבח כשכל התבשילים מסביב מבעבעים. אחד הזיכרונות שמלווים אותי הוא החזרה הביתה מהתפילה בשבת בבוקר. נכנסים הביתה ומריחים את הטשולנט שהתבשל כל הלילה כבר מהכניסה לבניין.

 

כשף חרדי, אני מביא את האוכל היהודי המסורתי לקדמת הבמה, עם חומרי גלם משובחים ומיוחדים שישפרו את התוצאה. לכל עדה יש את המתכונים והשיטות שלה לטשולנט (חמין) - המתכון הזה בעצם משלב כמה מתכונים ביחד - והתוצאה מדהימה. ובינינו, מה יותר מתאים לשבת קרירה וסגרירית מצלחת טשולנט חמה וטעימה.

מרכיבים :

7-10 מנות:

2 כפות שמן זית

3 בצלים, קצוצים

3 עצמות מוח 

1 קילו אסאדו 

חצי קילו אוסובוקו פרוס

6-7 תפוחי אדמה, חתוכים גס

2 כוסות שעועית לבנה (או מעורבת), שהושרתה למשך לילה

1 כוס גריסים, נקיים ושטופים

חצי כוס חיטה, שטופה ונקייה

2 כפות פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור

1 ראש שום שלם

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל. מוסיפים את עצמות המוח ןמטגנים עד להשחמה.

2 מוסיפים לסיר את האסאדו והאוסובוקו ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה.

3 מנמיכים את האש, מוסיפים את תפוחי האדמה, השעועית, הגריסים והחיטה ומתבלים.

4 חותכים את ראש השום מלמעלה כך שיישאר שלם ורק השיניים יבצבצו החוצה, ומוסיפים אותו לסיר.

5 מוסיפים מים רותחים כמעט עד לכיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי.

6 מעבירים את הסיר לפלטת שבת לבישול של עוד כ-20 שעות. בתיאבון ושבת שלום.