קציצות תוניסאיות
אוהבים קציצות? אנחנו מניחים שכן, אחרת לא הייתם כאן. השאלה היא האם אתם מכירים את קציצות הכפיתה המופלאות, שהגיעו אלינו באדיבות העדה התוניסאית. לא, כי ממש כדאי שתכירו
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 08/06/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
לקציצות:
חצי קילו בשר טחון
חבילת פטרוזיליה, קצוצה
חבילת שמיר, קצוץ
1 תפוח אדמה גדול, מבושל ומרוסק
1 תפוח אדמה, מרוסק במעבד מזון וסחוט מנוזלים
2 ביצים
שלושת רבעי כוס פירורי לחם
כף בהרט
כף פפריקה מתוקה
חצי כף פפריקה חריפה
כף כורכום
כפית כמון
כפית מלח
לטיגון:
שמן קנולה (לטיגון חצי עמוק)
אופן ההכנה:
1 לשים היטב בקערה גדולה את כל מרכיבי הקציצות עד לקבלת מסה אחידה (אם היא לחה מעל הרצוי ניתן להוסיף עוד פירורי לחם).
2 מעבירים את הקערה למקרר ל-10 דקות.
>> למה שלא תגישו את הקציצות עם הפרנה האלה?
3 מחממים את השמן במחבת רחבה ויוצרים קציצות מעט שטוחות.
4 מטגנים היטב משני הצדדים ומעבירים לנייר סופג.
* מומלץ להגיש על צלחת קוסקוס עם מרק או עם לימון ליד.