אגסים ביין מוסקט מתקתק
אגסים עסיסיים שוחים ביין מתוק עם נגיעת וניל. קינוח קל, מהיר, ובעיקר נוח להגשה אחרי כל ארוחה- חלבית או בשרית
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
6 אגסים
מיץ מחצי לימון
1 מקל וניל או 3 שקיות סוכר וניל או 1/2 כפית תמצית וניל משובחת
1 בקבוק יין מוסקט
1/2 כוס סוכר דמררה או סוכר חום
1 כף סילאן
3-2 רצועות דקיקות של קליפת תפוז
1/2 כוס מיץ תפוזים
לעיטור:
1/2 כוס אגוזים קצוצים, קלויים קלות
אופן ההכנה:
1 קולפים את האגסים ושומרים על הגבעולים. חותכים פרוסה בבסיס כל אגס כדי שיוכלו לעמוד יציב.
2 משרים את האגסים לכמה דקות במים עם מיץ הלימון.
3 חוצים את מקל הווניל לשניים ומוציאים בכפית את הגרגרים. מעבירים את האגסים לסיר רחב ומוסיפים את התרמיל והגרגרים (או את סוכר הווניל או תמצית הווניל).
4 מוסיפים את יין המוסקט, הסוכר, הסילאן, קליפת התפוז ומיץ התפוזים. מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומבשיל 5-7 דקות. מדי פעם מרטיבים את האגסים ברוטב היין.
5 מעבירים את האגסים והרוטב לכלי חסין אש. ממשיכים לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-20 דקות. רצוי להרטיב את האגסים במהלך האפייה.
6 מגישים פושר, עם כדור סורבה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!