אוכל
צילום׃ דודו קורן סטודיו לצילום , יחסי ציבור

אגסים ביין מוסקט מתקתק

אגסים עסיסיים שוחים ביין מתוק עם נגיעת וניל. קינוח קל, מהיר, ובעיקר נוח להגשה אחרי כל ארוחה- חלבית או בשרית

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 26/08/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 אגסים

מיץ מחצי לימון

1 מקל וניל או 3 שקיות סוכר וניל או 1/2 כפית תמצית וניל משובחת

1 בקבוק יין מוסקט

1/2 כוס סוכר דמררה או סוכר חום

1 כף סילאן

3-2 רצועות דקיקות של קליפת תפוז

1/2 כוס מיץ תפוזים

לעיטור:

1/2 כוס אגוזים קצוצים, קלויים קלות

אופן ההכנה:

1 קולפים את האגסים ושומרים על הגבעולים. חותכים פרוסה בבסיס כל אגס כדי שיוכלו לעמוד יציב.

2 משרים את האגסים לכמה דקות במים עם מיץ הלימון.

3 חוצים את מקל הווניל לשניים ומוציאים בכפית את הגרגרים. מעבירים את האגסים לסיר רחב ומוסיפים את התרמיל והגרגרים (או את סוכר הווניל או תמצית הווניל).

4 מוסיפים את יין המוסקט, הסוכר, הסילאן, קליפת התפוז ומיץ התפוזים. מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומבשיל 5-7 דקות. מדי פעם מרטיבים את האגסים ברוטב היין.

5 מעבירים את האגסים והרוטב לכלי חסין אש. ממשיכים לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-20 דקות. רצוי להרטיב את האגסים במהלך האפייה.

6 מגישים פושר, עם כדור סורבה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה