רצועות וייסבראטן ברכז רימונים
נתח בשר מאורך חסר שומן על מצע ריזוטו גריסים ושורשים לבנים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
1 ק"ג וייסבראטן חתוך לרצועות (חותכים לעלים דקים ואז לרצועות)
פלפל גרוס
שמן זית
2 בצלים בינוניים מגוררים דק על פומפייה
8 כפות רכז רימונים
לריזוטו
4 כפות שמן זית
שורש סלרי גדול חתוך לקוביות
2 יחידות שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
בצל לבן חתוך לקוביות
החלק הלבן מ-5 בצלים ירוקים
לפת או קולרבי, יחידה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
כרשה החלק הלבן
כוס וחצי גריסי פנינה
מלח
פלפל שחור גרוס
4-5 כוסות נוזל ירקות או מים
לסיום המנה
שמן קנולה
בצל סגול חתוך לרצועות
גרעיני רימונים
רכז רימונים
כף סילאן
מלח ים
בצל ירוק טבעות
אופן ההכנה:
1 מניחים את רצועות הוייסבראטן בקערה עם שאר מרכיבי המשרה. משאירים ללילה בכלי סגור.
2 הריזוטו: מטגנים בשמן הזית את ירקות השורש קלות, מוסיפים את הגריסים השטופות ממליחים ומפלפלים, מוסיפים בהדרגה את נוזל הירקות, כל פעם כוס, עד לריכוכם.
3 מסננים את נתחי הוייסבראטן.
4 מחממים מחבת כבדה, כשהמחבת חמה מאוד מוסיפים את שמן הקנולה ומיד את הנתחונים, כל פעם מעט לצריבה טובה.
5 מוסיפים את הבצל הסגול במחזור הטיגון האחרון. מתבלים במלח פלפל גרוס ואז סילאן ורכז רימונים.
6 מעטרים בטבעות בצל ירוק ומגישים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!