דאוורה - תבשיל בשר ראש עם ריאה ורגלי כבש
מתכון אותנטי, עשיר ומומלץ ביותר מבית משפחת וקנין שיגרום לכולם לבקש תוספת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (15 מנות):
רגליים של כבש חתוכות באורך של 10 ס"מ
ריאה
בשר ראש
ראש שום קלוף ופרוס
כף מרק עוף
כף כמון כף פפריקה
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית כרכום
3/4 כוס שמן
פלפל חריף אדום קצוץ
כלים
סירים להרתחת חלקי הבשר
סיר לבישול
סכין
קרש חיתוך
אופן ההכנה:
1 מרתיחים בסירים נפרדים את כל חלקי הבשר עד ריכוך (בערך שעה וחצי).
2 מוציאים מהסירים שוטפים היטב ומקררים את הריאה והבשר (הקירור מסייע לחיתוך הריאות והבשר לקוביות).
3 חותכים את הריאות ובשר הראש לקוביות בינוניות.
4 מניחים בסיר לא גבוה את רגלי הכבש, קוביות בשר הראש וקוביות הריאה, בצורה מסודרת.
5 מוסיפים לסיר את השום והפלפל החריף.
6 מפזרים את הפפריקה, מרק העוף, הכמון, הפלפל הלבן, הכרכום ומעל מוזגים את השמן.
7 מנערים היטב את הסיר כדי שכל התבלינים יכנסו לתבשיל .
8 מכסים במים רותחים את הבשר, מכסים במכסה, מרתיחים ומיד מעבירים ללהבה נמוכה לבישול של כשעתיים.