אוכל

דאוורה - תבשיל בשר ראש עם ריאה ורגלי כבש

מתכון אותנטי, עשיר ומומלץ ביותר מבית משפחת וקנין שיגרום לכולם לבקש תוספת

סמדר וקנין | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 21/04/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 90 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

רגליים של כבש חתוכות באורך של 10 ס"מ

ריאה

בשר ראש

ראש שום קלוף ופרוס

כף מרק עוף

כף כמון כף פפריקה

1/2 כפית פלפל לבן

1/2 כפית כרכום

3/4 כוס שמן

פלפל חריף אדום קצוץ

כלים

סירים להרתחת חלקי הבשר

סיר לבישול

סכין

קרש חיתוך

אופן ההכנה:

1 מרתיחים בסירים נפרדים את כל חלקי הבשר עד ריכוך (בערך שעה וחצי).

2 מוציאים מהסירים שוטפים היטב ומקררים את הריאה והבשר (הקירור מסייע לחיתוך הריאות והבשר לקוביות).

3 חותכים את הריאות ובשר הראש לקוביות בינוניות.

4 מניחים בסיר לא גבוה את רגלי הכבש, קוביות בשר הראש וקוביות הריאה, בצורה מסודרת.

5 מוסיפים לסיר את השום והפלפל החריף.

6 מפזרים את הפפריקה, מרק העוף, הכמון, הפלפל הלבן, הכרכום ומעל מוזגים את השמן.

7 מנערים היטב את הסיר כדי שכל התבלינים יכנסו לתבשיל .

8 מכסים במים רותחים את הבשר, מכסים במכסה, מרתיחים ומיד מעבירים ללהבה נמוכה לבישול של כשעתיים.