אוכל
צילום׃ אביבה פיבקו, mako אוכל

לחם מסיבות יווני

כנראה שזה הלחם הכי יפה וטעים שתכינו - פרח לחמניות של בצק עם גבינת פטה, ממולא בגבינת עזים ועגבניות מיובשות, ומעליו ציפויים שווים

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 07/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבצק

500 גרם קמח (4 כוסות)

11 גרם שמרים יבשים (1 שקית, או 1 כף)

75 מ"ל שמן זית (1/3 כוס)

250 גרם גבינת פטה עזים, מפוררת

1 ביצה

1 כף סוכר

200 מ"ל מים (1 כוס)

למילוי

14 עגבניות מיובשות

1 גליל גבינת עזים

3 שיני שום כתושות

פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן זית

להברשה וקישוט

1 ביצה

2 כפות חלב

גרעיני חמנייה / שומשום / פרג / קצח / פרמזן / או כל דבר אחר שבא לכם

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת המיקסר. לשים בעזרת וו הגיטרה דקה ראשונה במהירות נמוכה, ואז מגבירים מהירות ולשים 7 דקות נוספות. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לשעתיים או עד שנפח הבצק הכפיל את עצמו.

2 מכינים את המילוי: מכניסים את כל חומרי המילוי למעבד מזון, ומעבדים עד שמתקבלת עיסה אחידה, אך עדיין קצת גושית עם פיסות עגבניות מורגשות. מצננים בזמן שהבצק תופח.

3 הרכבה: חותכים את הבצק ל-19 חתיכות שוות. לוקחים חתיכת בצק, ומשטחים עם כף היד. ממלאים בכפית נדיבה של המילוי, וסוגרים את הבצק טוב טוב, כמו כיסון. מניחים את הכדור עם התפר כלפי מטה, וחוזרים על הפעולה עם כל יתרת הבצק. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומסדרים את כדורי הבצק בצורת פרח. רווחו את הכדורים, מאחר והם עוד יתפחו בתנור. מתפיחים לעוד 20 דקות.

4 מברישים את הפרח בביצה טרופה מעורבבת ב-2 כפות חלב, ומפזרים על כל עיגול גרעיני חמנייה, שומשום, פרג או כל קישוט אחר שתרצו. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות. רצוי להגיש חם.