צילום׃ istockphoto
אפונה סינית בסויה וג'ינג'ר
לפעמים כל מה שצריך זו תוספת ירוקה שתקפיץ לנו את הארוחה. נסו אפונה סינית טרייה ורעננה, מתובלת עם טעמים אסייתיים, שמוכנה תוך דקות
רוני מנדלמן | טעימא
| פורסם 13/11/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 כפות שמן קנולה
כף וחצי ג'ינג'ר טרי מגורר דק
3-4 בצלים ירוקים שטופים וחתוכים גס (רק החלק הירוק)
2 שיני שום קצוצות
300 גרם אפונה סינית טרייה ונקייה
שתי כפות ברנדי / סאקה
2 וחצי כפות רוטב סויה
כפית וחצי סוכר חום
פלפל גרוס
מעט מלח ים
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן במחבת. מטגנים ג'ינג'ר, בצל ירוק ושום. מוסיפים את האפונה כשהיא חתוכה לחתיכות גדולות וממשיכים לטגן. מוסיפים ברנדי (או סאקה), סויה וסוכר חום.
2 מערבבים כדקה עד שהסוכר מתערבב ברוטב. מוסיפים פלפל שחור וטועמים. אם חסר מלח, מוסיפים בהגשה מעט מלח ים מעל.