אוכל
צילום׃ istockphoto

אפונה סינית בסויה וג'ינג'ר

לפעמים כל מה שצריך זו תוספת ירוקה שתקפיץ לנו את הארוחה. נסו אפונה סינית טרייה ורעננה, מתובלת עם טעמים אסייתיים, שמוכנה תוך דקות

רוני מנדלמן | טעימא | פורסם 13/11/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 כפות שמן קנולה

כף וחצי ג'ינג'ר טרי מגורר דק

3-4 בצלים ירוקים שטופים וחתוכים גס (רק החלק הירוק)

2 שיני שום קצוצות

300 גרם אפונה סינית טרייה ונקייה

שתי כפות ברנדי / סאקה

2 וחצי כפות רוטב סויה

כפית וחצי סוכר חום

פלפל גרוס

מעט מלח ים

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן במחבת. מטגנים ג'ינג'ר, בצל ירוק ושום. מוסיפים את האפונה כשהיא חתוכה לחתיכות גדולות וממשיכים לטגן. מוסיפים ברנדי (או סאקה), סויה וסוכר חום.

2 מערבבים כדקה עד שהסוכר מתערבב ברוטב. מוסיפים פלפל שחור וטועמים. אם חסר מלח, מוסיפים בהגשה מעט מלח ים מעל.