צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
כרובית בגריל ברוטב טחינה ואנשובי
מתכון נפלא לסלט חם ברוטב קר עם טוויסט פיקנטי, נפלא לאירוח
רועי ענתבי ואור ברי | מסעדת ברטי
| פורסם 29/03/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (2 מנות):
כרובית מופרדת לפרחים קטנים
250 גרם יוגורט (שומרי כשרות יכולים לוותר על היוגורט)
2 כפות טחינה גולמית
2 צנוניות חתוכות לרבעים
ענף בזיליקום, מפורק לעלים
3 פרוסות פלפל צ'ילי
קופסה של אנשובי משומר, רצוי מתוצרת אורטיז (להשיג במעדניות מובחרות)
מלח ופלפל
מיץ לימון טרי
שמן זית
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור על תכנית גריל ל-200 מעלות וצולים את פרחי הכרובית 6-10 דקות, עד לריכוך.
2 מערבבים את היוגורט בקערה עם הטחינה הגולמית, ומתבלים במעט מלח.
3 מערבבים את הכרובית, הצנוניות, הבזיליקום והצ'ילי ומתבלים במלח ופלפל, מיץ לימון ושמן זית.
4 הגשה: מניחים בתחתית שתי כפות מהרוטב, ועליהן את סלט הכרובית ו-3 פרוסות של פילה אנשובי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!