אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

כרובית בגריל ברוטב טחינה ואנשובי

מתכון נפלא לסלט חם ברוטב קר עם טוויסט פיקנטי, נפלא לאירוח

רועי ענתבי ואור ברי | מסעדת ברטי | פורסם 29/03/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

כרובית מופרדת לפרחים קטנים

250 גרם יוגורט (שומרי כשרות יכולים לוותר על היוגורט)

2 כפות טחינה גולמית

2 צנוניות חתוכות לרבעים

ענף בזיליקום, מפורק לעלים

3 פרוסות פלפל צ'ילי

קופסה של אנשובי משומר, רצוי מתוצרת אורטיז (להשיג במעדניות מובחרות)

מלח ופלפל

מיץ לימון טרי

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור על תכנית גריל ל-200 מעלות וצולים את פרחי הכרובית 6-10 דקות, עד לריכוך.

2 מערבבים את היוגורט בקערה עם הטחינה הגולמית, ומתבלים במעט מלח.

3 מערבבים את הכרובית, הצנוניות, הבזיליקום והצ'ילי ומתבלים במלח ופלפל, מיץ לימון ושמן זית.

4 הגשה: מניחים בתחתית שתי כפות מהרוטב, ועליהן את סלט הכרובית ו-3 פרוסות של פילה אנשובי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!