אוכל
תמונת AVI׃ mako

עציץ - בצק פירורים עם קרם אינגלז ומסקרפונה

קינוח שכבות מעולה של בצק פירורים עם קרם אנגלז ומסקרפונה

שי סרמני | מאסטר שף | פורסם 21/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפירורי העוגיות:

100 גרם אבקת סוכר

150 גרם קמח

1 כף קקאו (מומלץ להשתמש בקקאו איכותי)

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

כף וחצי שמנת מתוקה

½ כוס מקופלת מפוררת (ניתן לערבב 2 סוגי מקופלות- שוקולד חלב ולבן)

לקרם האינגלז והמסקרפונה המוקצף:

250 מ"ל שמנת מתוקה 38%

1 מקל וניל

4 חלמונים

3/4 כוס סוכר

1 שקית אבקת ג'לטין מושרת ב-250 מ"ל חלב קר (20 דקות)

להקצפה:

250 גרם גבינת מסקרפונה

250 מ"ל שמנת מתוקה 38%

אופן ההכנה:

להכנת פירורי העוגיה (האדמה):

1 במעבד מזון, מערבבים אבקת סוכר, קמח וקקאו. מוסיפים את החמאה והשמנת וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת פירורית.

2 מפזרים את הפירורים על מגש מרופד בנייר אפיה, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15-20 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור מניחים במקום קר עד צינון מלא.

3 בעזרת הידיים או פטיש שניצלים נקי יש לפורר את העוגיה הגדולה והאפויה לתערובת פירורית (המזכירה אדמה).

4 אל התערובת הפירורית מוסיפים את המקופלת המרוסקת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

להכנת קרם האנגלז והמסקרפונה המוקצף:

1 בסיר קטן, מחממים את השמנת עם מקל הוניל (חתוך לחצי ונקי מגרגרים) כמעט עד לרתיחה.

2 בקערה גדולה מערבבים היטב את החלמונים והסוכר (מומלץ באמצעות מקצפת ידנית, לא חשמלית).

3 מוזגים באיטיות את השמנת החמה אל תערובת החלמונים והסוכר תוך כדי ערבוב.

4 מחזירים את התערובת לסיר נקי מחלב קרוש ומבשלים על אש קטנה עד להסמכה.

5 מסננים את הקרם החם אל קערה גדולה.

6 מחממים במיקרו במשך דקה וחצי את הג'לטין המושרה בחלב ומוסיפים אותו לקרם האנגלז, מערבבים היטב ומצפים בניילון נצמד אשר נוגע בקרם (למניעת יצירת קרום).

7 מצננים ומניחים במקרר למשך כשעה וחצי עד שעתיים. מעבירים את הקרם הקרוש לקערת המערבל, מוסיפים מיכל שמנת מתוקה ואת גבינת המסקרפונה. מקציפים תחילה במהירות איטית ולאט לאט מגבירים עד לקבלת קרם מוקצף היטב.

8 מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר גדול.

להגשה:

1 ב-4 כוסות מהודרות, מסדרים בשכבות את פירורי העוגיה ואת קרם האנגלז והמסקרפונה המוקצף. יוצרים 3 שכבות של פירורים כשביניהן הקרם, שכבת הפירורים צריכה להיות דקה יותר משכבת הקרם- ממנו יש להזליף בנדיבות.

2 מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור כשעתיים. (ניתן להגיש עם פרח אוריגמי המולבש על שיפוד עץ או ענף של למון גראס).

אופציות לגיוון: ניתן לקשט בסוכריות עדשים צבעוניות, צימוקים מצופים בשוקולד או כל ממתק אחר.

ניתן להוסיף בין שכבת הקרם לבין שכבת הפירורים קונפיטורה משובחת וקטיפתית של דובדבנים חמוצים.