אוכל
צילום׃ יח"צ

טונה אדומה צרובה

מוגשת על סלט ירקות מוקפצים וארטישוק

שמעון | מתכוני גולשים | פורסם 27/08/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.7 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

500 גרם פילה דג טונה אדומה
5 י"ח ארטישוק
1 י"ח אננס טרי
0.5 ק"ג פלפל אדום
0.5 ק"ג פלפל כתום
0.5 ק"ג פלפל ירוק
200 גרם עגבניות מיובשות
300 גרם עלי תרד
0.25 כוס שמן זית
כפית מלח
קורט פלפל לבן

לרוטב:

כוס מיץ תפוזים
כף סוכר
כף חומץ בלסמי
כף סויה
4 שיני שום קצוצות

כף דבש
0.5 כוס פיסטוקים קצוצים
כפית מלח
קורט פלפל שחור

 

 

אופן ההכנה:

1 חותכים את פילה הטונה לגליל באורך של 10 ס"מ בקוטר של 5 ס"מ. 2. מורחים את הטונה בשמן זית ומתבלנים במלח ופלפל. 3. צורבים את הטונה במחבת עם מעט שמן, מסביב (את מרכז הטונה משאירים אדום ולא צרוב). 4. מקררים כשעה במקרר וחותכים, טבעות בעובי של 0.5 ס"מ. 5. חותכים את עלי הארטישוק (משאירים מעט עלים ואת התחתית), חותכים את הארטישוק לרבעים ומבשלים אותו. 6. מקלפים את האננס וחותכים אותו למשולשים וצורבים אותו (רצוי במחבת פסים). 7. חותכים את הפלפלים לרצועות. 8. את העגבניות המיובשות משרים כ-5 דקות במים רותחים ולאחר ריכוך חותכים אותן לרצועות. 9. מערבבים את כל חומרי הרוטב. 10. מקפיצים את כל הירקות עם האננס בשמן זית ומוסיפים את הרוטב לירקות. 11. סידור הצלחת – מניחים במרכז הצלחת את הסלט, עליו מניחים את תחתחיות הארטישוק, ומעליו את הטונה.