אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוגת גזר ותבלינים

טעים לאכול בריא: בחושה עסיסית ומתוקה עם צימוקים, אגוזים ומיליון טעמים

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 12/03/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 300 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 1 כוסות קמח מלא

1/4 1 כוסות סוכר דמררה

1/2 כף סודה לשתייה

1/2 כף קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

1/4 כפית הל

1/2 כפית מלח

1/2 כוס רסק תפוחי עץ ללא חומר משמר

2 ביצים

3/4 כוס שמן קנולה

1 כפית תמצית וניל

1 כוס גזר מגורר דק

1/2 כוס אגוזי מלך קלויים קלות וקצוצים

חופן צימוקים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה והתבלינים.

3 בקערה נפרדת מערבבים את המלח עם רסק התפוחים, הביצים, השמן ותמצית הווניל.

4 מעבירים את תכולת קערת הביצים לקערת הקמח, מוסיפים את הגזר, האגוזים והצימוקים ומערבבים היטב.

5 מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות היטב ואופים במשך 35 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

6 מצננים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!