צילום׃ יחסי ציבור
עוגת גזר ותבלינים
טעים לאכול בריא: בחושה עסיסית ומתוקה עם צימוקים, אגוזים ומיליון טעמים
ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל
| פורסם 12/03/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1/2 1 כוסות קמח מלא
1/4 1 כוסות סוכר דמררה
1/2 כף סודה לשתייה
1/2 כף קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית הל
1/2 כפית מלח
1/2 כוס רסק תפוחי עץ ללא חומר משמר
2 ביצים
3/4 כוס שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס גזר מגורר דק
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים קלות וקצוצים
חופן צימוקים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה והתבלינים.
3 בקערה נפרדת מערבבים את המלח עם רסק התפוחים, הביצים, השמן ותמצית הווניל.
4 מעבירים את תכולת קערת הביצים לקערת הקמח, מוסיפים את הגזר, האגוזים והצימוקים ומערבבים היטב.
5 מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות היטב ואופים במשך 35 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
6 מצננים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!