אוכל
צילום׃ איליה מלניקוב, יועזר בר יין

מיתולוגיה: פולנטה טרייה עם ביצה עלומה וכמהין

המתכון המקורי של יועזר בר יין לפולנטה מתירס טרי, עם ביצה עלומה ונוזלית ופרוסת פטריית כמהין שמשדרגת את המנה לעולמות אחרים

| יועזר בר יין | פורסם 29/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

5 קלחי תירס

2 כוסות חלב

2 כוסות שמנת מתוקה

כמהין טרי פרוס

ביצים - כמספר הסועדים

3 כפות חומץ פשוט (5%)

אופן ההכנה:

1 מנקים את התירס מהעלים והשערות, קוטמים את החלק הצר, מעמידים את הקלח על משטח נוח ומגלחים ממנו את הגרעינים עם סכין.

2. שמים בסיר את התירס עם החלב והשמנת (הנוזלים אמורים לכסות את התירס).

3. מבשלים על אש נמוכה מאד כשעה וחצי עם מכסה, תוך כדי ערבוב כל כמה דקות. אם התירס נדבק לתחתית הסי יש להוסיף מעט שמנת.

4. לאחר הבישול טוחנים את התירס בבלנדר כ-5 דקות. מעבירים את התירס הטחון דרך נפה או מסננת דקה ובעזרת כף או לקקן ומתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם. מקררים. 

5 מכינים ביצה עלומה: מרתיחים שני ליטר מים בסיר קטן עם 3 כפות חומץ פשוט. לאחר שהמים רותחים מורידים את האש כדי שיהיה בעבוע עדין. מכניסים את הביצה בעדינות רבה למים לכ-2 וחצי עד 3 דקות. מוציאים את הביצה לנייר סופג או מגבת.

6 ההגשה: מניחים פולנטה בצלחת ומעליה ביצה עלומה. מעל הביצה מניחים פרוסת כמהין ומעט מלח. 

* אם יש צורך לחמם את הפולנטה לפני ההגשה, עושים זאת בסיר על אש נמוכה, עד שהיא מתחילה לבעבע.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכון באדיבות יועזר בר יין

>> צפו: כך מכינים ביצה עלומה