אוכל

חריימה לוקוס של דניס

גרסה נהדרת וחדשנית לתבשיל המסורתי

דניס | גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 ק"ג לוקוס או פלמידה לבנה טריים
5 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות
שמן זית
9 שיני שום קלופות ופרוסות
6 עגבניות ללא קליפה חתוכות לקוביות
200 גר' רסק עגבניות
צ'ילי אדום טרי פרוס, לפי הטעם
מלח
פלפל שחור
3 כוסות יין לבן יבש
1 כף סוכר חום
1 זר כוסברה קצוצה
1 זר פטרוזיליה קצוצה
כפית וחצי כמון

אופן ההכנה:

1 מנקים את הדגים מקשקשים וקרביים ופורסים לסטייקים בעובי 3 ס"מ. מנקים גם את ראשי הדגים וחוצים אותם לאורכם. 2. מטגנים, בסיר רחב, בשמן זית את הבצלים לשקיפות. מוסיפים את השום ומאדים יחד כשתי דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות ומבשלים על להבה בינונית במשך עשר דקות. 3. מוסיפים לסיר את הצ'ילי לפי מידת החריפות הרצויה. ממליחים ומפלפלים, מוסיפים את היין והסוכר ומצמצמים את הרוטב לסמיכות הרצויה. 4. מוסיפים לסיר את עשבי התיבול הקצוצים והכמון ומערבבים היטב. מסדרים את פרוסות הדג בשכבה אחת בתוך הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה.

מגישים חם עם בגט טרי או חלה טרייה והמון יין לבן צונן