אוכל
צילום׃ MARIA TOUTOUDAKI, Istock

"עוגת" חצילים ובשר

ברוטב עגבניות טריות

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 137 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחצילים

3 חצילים טריים פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי של חצי ס"מ.
שמן זית לטיגון

למילוי

1 ק"ג בשר בקר טרי טחון
רבע כוס שמן זית
3 שיני שום קצוצות
1 בצל אדום גדול, קצוץ
2 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים
1 כף עלי טימין
1 כף עלי רוזמרין קצוצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
חצי כוס צנוברים קלויים
3 ביצים

לרוטב

6 עגבניות בשלות קלופות
3 כפות שמן זית
1 שן שום
2 כפיות בזיליקום
מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

מטגנים את פרוסות החצילים עד שהן זהובות. מספיגים על נייר מטבח. מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות למילוי: מנחים את השמן במחבת רחבה, כשהוא חם מטגנים בו קלות את השום, הבצל, הפלפל החריף, התימין והרוזמרין. מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבשר משחים יפה. מעבירים לקערה ומקררים מעט. מוסיפים לבשר את הפטרוזיליה, הביצים והצנוברים ומערבבים היטב. מרפדים פנים של תבנית עגולה (או קערה חסינת חום) כשלושה רבעים (בערך) מכמות פרוסות החצילים בצורה חופפת. ממלאים את התבנית המרופדת בחצילים בתערובת המילוי. מהדקים ומכסים ביתרת החצילים. מכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור החם ואופים במשך שעה. מוציאים מהתנור, ממתינים כ-15-20 דקות ואז הופכים את התבנית, כמו עוגה, ומשחררים את הפשטידה. הכנת הרוטב: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומרסקים לתערובת אחידה אותה מסננים. מגישים את מאפה הבשר עם רוטב העגבניות ועלי הבזיליקום הטריים.