אוכל
צילום׃ דניה ויינר, חגיגה של קינוחים, הוצאת פן וידיעות ספרים

טארט שוקולד ואגוזים בקרמל מלוח

חגיגה של טעמים: שוקולד מריר, אגוזים מתקתקים וקרמל מלוח מפתיע. אפשר לגוון את מילוי השוקולד בתוספות כמו קליפות הדרים מסוכרות

אורן דגן כפיר | חגיגה של קינוחים, הוצאת פן וידיעות ספרים | פורסם 17/08/12 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לקלתית:

245 גרם (¾ 1 כוסות) קמח לבן

50 גרם (½ כוס) אגוזי לוז מולבנים, טחונים דק

70 גרם (½ כוס + 1 כף) אבקת סוכר

170 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה גדולה

לאגוזים המקורמלים:

100 גרם (½ כוס) סוכר לבן

110 מ"ל (1/3 כוס+ 2 כפות) שמנת מתוקה

½ כפית תמצית וניל טהור

½ כפית מלח ים אטלנטי

100 גרם (1 כוס) אגוזי מקדמיה, קלויים קלות

למלית השוקולד:

210 מ"ל (¾ כוס+ 2 כפות) שמנת מתוקה

195 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ (60% מוצקי קקאו לפחות)

90 גרם שוקולד חלב, קצוץ

1 כף רום כהה (או כל משקה אלכוהולי שאוהבים)

להגשה:

קרם שנטילי

אגוזי מקדמיה קלויים, קצוצים גס

לאפייה:

תבנית רינג או טארט עגולה שקוטרה 24 ס"מ

אופן ההכנה:

1 מכינים קלתית: מחממים את התנור ל-180 מעלות (חום בינוני). במעבד המזון מעבדים את הקמח, את האגוזים הטחונים ואת אבקת הסוכר עד לקבלת אבקה.

2 מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בכמה לחיצות כפתור (פולסים) עד לקבלת פירורי בצק עדינים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד בפולסים עד לקבלת פירורי בצק גדולים ומעט לחים.

3 מאחדים את הבצק לכדור באמצעות כריות כף היד, עוטפים אותו בניילון נצמד ומשטחים מעט. מאחסנים במקרר לצינון כ-30 דקות.

4 מקמחים מעט משטח עבודה נקי ומרדדים עליו את הבצק לעלה שעוביו 3 מ"מ.

5 מרפדים בבצק את התבנית. מחוררים מעט את פני הבצק במזלג ומצננים במקרר כ-30 דקות נוספות.

6 מניחים על הקלתית הקרה נייר אפייה. מסדרים מעל שכבה עבה של קטניות יבשות ליצירת משקולת שתמנע מהבצק לתפוח בזמן האפייה. אופים בתנור החם 15 דקות.

7 מוציאים את התבנית, מסירים את נייר האפייה עם הקטניות ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים ומצננים היטב בטמפרטורת החדר.

8 מכינים אגוזים מקורמלים: מניחים את הסוכר בסיר קטן. ממסים על אש בינונית תוך כדי טלטול הסיר מצד לצד, עד שהסוכר הופך לקרמל בגוון ענברי עז (יש להיזהר לא לשרוף את הסוכר לקרמל כהה מדי, שיניב טעם מר).

9 מוסיפים לסיר בזהירות (התערובת חמה מאוד ועלולה לבעבע) את השמנת המתוקה, את תמצית הווניל ואת המלח. מבשלים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב בכף עץ עד לקבלת רוטב חלק, סמיך מעט וללא גושי קרמל. מסירים מהאש ומצננים.

10 מוסיפים את אגוזי המקדמיה ומערבבים. שומרים בצד.

11 מכינים מלית שוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה.

12 שמים את שני סוגי השוקולד בקערה ויוצקים עליהם את תערובת השמנת החמה. משהים 2 דקות וטורפים היטב במטרפת יד עד לקבלת קרם מבריק. מוסיפים את הרום וטורפים היטב.

13 מרכיבים את המנה: מסדרים על הקלתית את האגוזים המקורמלים. מעבירים למקפיא ל-5 דקות.

14 יוצקים על שכבת האגוזים את מלית השוקולד בתנועת מזיגה אטית משולי הטארט כלפי פנים. מאחסנים במקרר לשעה לפחות, עד שהקרם מתייצב.

15 פורסים את הטארט למנות. מגישים כל פרוסת טארט לצד תלולית קרם שנטילי ומפזרים אגוזי מקדמיה קלויים קצוצים.

* אפשר לשמור את הטארט במקרר, מכוסה היטב בניילון נצמד או בכלי אחסון בעל מכסה עד 3 ימים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה